Ніжне тісто, хрустка скоринка і ароматна начинка через це багато люблять круасани з листкового тіста з джемом. Готуються вони просто і швидко. Тісто краще взяти дріжджове, звичайно, можна його приготувати своїми руками, але для цього потрібен час і досвід. Джем підходить будь, важливо тільки добре закріпити краї тіста, щоб він «не пішов» при випічці.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Листкове тісто бездріжджове або Листкове тісто дріжджове – 1 пакет
  • Джем – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Кунжут – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати круасани з листкового тіста з джемом? Попередньо розморожене листкове дріжджове тісто розгорніть на присипаної борошном робочій поверхні столу і трохи його розкачати в коржі до 5 мм завтовшки.

Ножем для піци наріжте тісто на трикутні заготовки.

Потім чайною ложечкою на заготовки розкладіть джем, маючи його біля основи трикутника.

Тісто навколо джему закріпіть пальцями, щоб він не витікав при випічці, і загорніть заготовки в красиві круасани.

Застелити пекарської папером деко і викладіть на нього сформовані круасани, розташовуючи їх на відстані один від одного.

У чашці змішайте молоко з цукром і цією сумішшю змастіть поверхню виробів.

Змащені круасани посипте насінням кунжуту і залиште їх на 15 хвилин для вистоювання.

Розігрійте до 180°С духовку і помістіть в неї на 15 хвилин деко з виробами.

Після закінчення цього часу спечені рум’яні круасани з листкового тіста з джемом трохи остудіть і подавайте до чаю або чорної кави.

Приємного апетиту!

Круасани