Покупне листкове дріжджове тісто в даний час – хороша паличка-виручалочка для сучасної господині, та ще й перша сходинка у придбанні кулінарного досвіду молодою господинею. Випічка з такого тіста виходить дуже смачною і швидкою, важливо тільки стежити, щоб вироби не підгоріли в духовці. Начинку кожна господиня вибирає по своєму смаку.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
- Варення або Джем – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування круасанів з покупного листкового дріжджового тіста? Вийміть тісто з упаковки, покладіть на присипану мукою стіл, прикрийте серветкою і залиште на 20-30 хвилин для розморожування. Можна його попередньо розморозити в холодильнику. Потім розкачайте його в довжину і тільки в одному напрямку.
Потім тісто наріжте на акуратні трикутники.
На основу кожного трикутника покладіть за бажанням будь-яку начинку. Потім трикутники загорніть красивими рулетиками, однією рукою тісто звертаючи, а інший трохи витягаючи його в довжину.
скрутіть Рулетики не дуже щільно і щоб кінчик тесту був знизу, тоді круасани будуть пишними і добре зберігають форму при випічці.
Сформовані круасани викладіть на застелений кулінарної папером деко, прикрийте їх плівкою і залиште на 40 хвилин в теплому і без протягів місці, щоб дріжджове тісто трохи підійшло. Потім деко з круасанами помістіть в духовку, розігріту до 200°С і випікайте вироби протягом 20 хвилин.
Після закінчення цього часу рум’яні і апетитні круасани з покупного листкового дріжджового тіста трохи остудіть, перекладіть на красиве блюдо і подайте до сніданку.
Смачною і вдалою випічки!
Круасани