Як приготувати круасани зі згущеним молоком в домашніх умовах? Дізнайтеся з нашого рецепту! Круасани – знамените французьке ласощі. Ця чудова повітряна випічка, яку готують з начинкою або без неї. Самостійно приготувати таке ласощі з начинкою з вареного згущеного молока зовсім не складно.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Маргарин вершковий – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Варена згущене молоко – 0,5 банок

Процес приготування:

Як приготувати круасани зі згущеним молоком в домашніх умовах? Молоко підігрійте до температури 33-36 градусів і влийте його в миску.

У молоко додайте цукор, сухі дріжджі і 6 столових ложок борошна, перемішайте. Потім в опару додайте сіль, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.

Після цього додайте в опару 50 грам розм’якшеного маргарину, перемішайте.

Поступово частинами всипайте просіяне борошно і замішують тісто. Коли тісто буде готове, помістіть його в холодильник на 2 години.

Потім на пергаментний папір викладіть 250 грам розм’якшеного маргарину.

Накрийте маргарин другим листом пергаменту і розкачати його качалкою в дуже тонкий шар.

Дістаньте тісто з холодильника і розкачати його в тонкий пласт товщиною 1 сантиметр.

На тісто покладіть маргарин так, щоб він розташовувався на одному краю прямокутника.

Загорніть тісто, спочатку складіть нижню частину, а потім верхню.

розкачайте Тісто ще раз і складіть його знову у кілька шарів. Загорніть його в харчову плівку і приберіть в холодильник на годину.

Після цього тісто ще раз розкачайте і розділіть на трикутники.

На кожен трикутник покладіть трохи начинки з вареного згущеного молока і поверніть круасани, починаючи від широкої частини.

Заготовки круасанів розкладіть на деку, застеленому пергаментним папером, змастіть їх збитим яйцем.

Запікайте круасани при 180 градусах 25-30 хвилин до рум’яної скоринки. Круасани трохи остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Круасани