Як приготувати круасани зі згущеним молоком в домашніх умовах? Дізнайтеся з нашого рецепту! Круасани – знамените французьке ласощі. Ця чудова повітряна випічка, яку готують з начинкою або без неї. Самостійно приготувати таке ласощі з начинкою з вареного згущеного молока зовсім не складно.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Маргарин вершковий – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Варена згущене молоко – 0,5 банок
Процес приготування:
Як приготувати круасани зі згущеним молоком в домашніх умовах? Молоко підігрійте до температури 33-36 градусів і влийте його в миску.
У молоко додайте цукор, сухі дріжджі і 6 столових ложок борошна, перемішайте. Потім в опару додайте сіль, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
Після цього додайте в опару 50 грам розм’якшеного маргарину, перемішайте.
Поступово частинами всипайте просіяне борошно і замішують тісто. Коли тісто буде готове, помістіть його в холодильник на 2 години.
Потім на пергаментний папір викладіть 250 грам розм’якшеного маргарину.
Накрийте маргарин другим листом пергаменту і розкачати його качалкою в дуже тонкий шар.
Дістаньте тісто з холодильника і розкачати його в тонкий пласт товщиною 1 сантиметр.
На тісто покладіть маргарин так, щоб він розташовувався на одному краю прямокутника.
Загорніть тісто, спочатку складіть нижню частину, а потім верхню.
розкачайте Тісто ще раз і складіть його знову у кілька шарів. Загорніть його в харчову плівку і приберіть в холодильник на годину.
Після цього тісто ще раз розкачайте і розділіть на трикутники.
На кожен трикутник покладіть трохи начинки з вареного згущеного молока і поверніть круасани, починаючи від широкої частини.
Заготовки круасанів розкладіть на деку, застеленому пергаментним папером, змастіть їх збитим яйцем.
Запікайте круасани при 180 градусах 25-30 хвилин до рум’яної скоринки. Круасани трохи остудіть і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Круасани