З цього простого рецепту ви можете спекти листкові хрусткі круасани з сиром. Тісто для них беремо не куповане, а приготоване своїми руками. Замісимо його на кефірі і сухих дріжджах.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Кефір – 180 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Сухі дріжджі – 6 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Для начинки: –
  • Сир Пармезан – 250 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Кунжут – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати круасани з сиром з листкового бездріжджового тіста. У посуд для замішування тіста налийте підігрітий в мікрохвильовці кефір. Насипте до нього потрібну кількість солі і цукру, розбийте яйця і додайте рослинне масло. Віночком ці інгредієнти добре перемішайте.

В інший посуд насипте через сито борошно і перемішайте її з сухими дріжджами. Потім суху суміш пересипте в кефірну масу і лопаткою їх перемішайте.

Отримане тісто перекладіть на силіконовий килимок і руками добре вимісіть тісто до однорідного стану. Тісто скачайте в колобок, перекладіть назад в посуд, прикрийте серветкою або плівкою і залиште на 1 годину в теплому місці, щоб воно підійшло.

За цей час підготуйте начинку. Твердий сир натріть на дрібну тертку. Шматочок вершкового масла трохи розімніть в мікрохвильовці.

Піднялося тісто розрізати на 3 однакових шматочка і скрутіть їх в кульки. Потім кожну кульку розкачати качалкою в тонкі коржі діаметром не менше 30 див. Першу корж змастіть розм’якшеним вершковим маслом.

Поверх масла укладіть рівним шаром половину натертого сиру.

На сир покладіть другий корж. Її також змастіть маслом і викладіть решту сиру. Потім на сир покладіть третій корж і все долонею трохи і рівномірно притисніть.

Потім цю заготовку акуратно розріжте ножем на 8 трикутників.

Всі заготовки скрутіть в рулетики, починаючи з широкого краю.

Деко змастіть рослинним маслом або застелити пекарської папером. Згорнуті круасани викладіть на деко, щоб куточок тесту був знизу і круасани тримали форму при випічці. Залиште їх на деку на 20 хвилин для вистоювання. Після закінчення цього часу круасани намажте збитим яйцем або просто водою і посипте насінням кунжуту.

Духовку розігрійте до 180°С. Випікайте круасани протягом 20-30 хвилин до золотистої скоринки.

Випечені з листкового тіста круасани з сиром трохи остудіть і можете подавати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Круасани