Це рецепт для любителів сирною випічки, та й не тільки. Ніжний, хрусткий десерт порадує ваших близьких. Якщо у вихідний день хочете показати свою кулінарну майстерність, замісіть тісто з будь-якого рецепту. Тут готуємо круасани на готовому бездрожжевом листковому тісті, так простіше і швидше і смак десерту особливо не страждає. Формуємо круссаны іншим чином, не як традиційні.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Ванільний цукор – 0.5 ч. л.
  • Ізюм – за смаком
  • Цукрова пудра – за смаком
  • Кунжут – за смаком

Процес приготування:

Спочатку підготуйте сирну начинку для круасанів. Ізюм на 10-15 хвилин залийте окропом. Потім його промийте і просушіть серветкою. В окремий посуд покладіть сир і виделкою його трохи розімніть. Додайте до сиру потрібну кількість цукру, сметани, ванільного цукру. Покладіть родзинки і вбийте одне яйце. Потім все добре перемішайте.

Заздалегідь розморожене тісто розкладіть на присипану борошном робочу поверхню столу і трохи його розкачайте в пласт товщиною до 5 мм На пласт тіста рівним шаром викладіть сирну начинку.

Потім тісто з начинкою акуратно згорніть вздовж в один довгий рулет.

Потім гострим ножем розріжте рулет на невеликі круасани.

Круасани викладіть на застелений кулінарної папером деко. Змастіть вироби збитим яйцем і присипте насінням кунжуту. Духовку розігрійте до 200°С. Випікайте круасани в розігрітій духовці протягом 30 хвилин.

Спечені круасани з листкового тіста з сиром вийміть з духовки, трохи остудіть, перекладіть на красиве блюдо і подайте до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Круасани