Круасани з листкового тіста – класичний варіант швидкої і смачної домашньої випічки для легкого сніданку або вишуканого вечері. Листкове бездріжджове тісто більш пластично, і в нього зручно загортається будь-яка начинка. Таке тісто важливо правильно розморозити, і краще в холодильнику, але якщо підтискає час, то можна в мікрохвильовці. Начинку вибирайте за власним смаком.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
  • Яйце – 1 шт.
  • Джем – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати круасани з замороженого листкового тіста легко! Попередньо розморожене листкове тісто розгорніть на присипаної борошном робочій поверхні столу і розкачайте в пласт товщиною в 4-5 мм. Листкове тісто розкочуйте тільки в одному напрямку.

Потім тісто наріжте на заготовки трикутної форми і будь-якого розміру, адже деякі господині вважають за краще випічку міні-круасанів.

На заготовки (біля основи трикутників) покладіть по 1 чайній ложечці джему або іншої начинки.

Потім начинку трохи закріпіть тестом і поверніть акуратні і красиві круасани. Згорнутим надайте виробам форму півмісяця.

Деко для випічки застелити шматочком пекарської папери і викладіть на нього сформовані круасани на деякій відстані один від одного.

В чашці збийте яйце і пензликом нанесіть його на поверхню виробів.

Розігрійте духовку до 180°С. Випікайте вироби протягом 20-25 хвилин до рум’яної скоринки.

Вироби в духовці не перетримайте, тому так як вони можуть швидко підгоріти. Якщо начинка трохи витече, не біда. Смак випічки не зміниться.

Спечені круасани з замороженого листкового тіста дістаньте з духовки, трохи остудіть і подайте до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Круасани