Кожна турботлива господиня має вдома плитку шоколаду і листкове тісто в морозилці. З цих простих інгредієнтів вам пропонується приготувати маленькі круасани з шоколадом. Їх розмір не повинен бути більше сірникової коробки. Доведеться трохи повозитися, але вашу працю оцінять навіть гурмани.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Листкове тісто бездріжджове або Листкове дріжджове тісто – 300 гр.
  • Шоколад – 1 шт.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування круасанів з готового листкового тіста з шоколадом. Заздалегідь розморожене листкове тісто розкладіть на присипаної борошном робочій поверхні столу, розкачайте качалкою і гострим ножем наріжте на невеликі шматочки трикутної форми. З 300 грам тіста у вас вийде десь 12 заготовок.

Шоколадну плитку спочатку розламайте на квадрати, а потім трохи подрібніть. На кожну заготовку покладіть по квадратика шоколаду. Більше класти не треба, так як він може витекти при випічці.

Потім всі заготовки акуратно скрутіть рулетиками і укладіть їх на застелене папером деко. В окремій чашці змішайте один жовток зі столовою ложкою молока і цією сумішшю змастіть всі заготовки.

Лист з круасанами помістіть в духовку, розігріту до 210°С і випікайте вироби протягом 25 хвилин.

Спечені з готового листкового тіста круасани з шоколадом перекладіть в гарний посуд і подайте до столу з кавою або смачним чаєм.

Вдалою і смачної випічки!

Круасани