Як варіант смачною і швидкої домашньої випічки будуть у вас круасани з листкового тіста з повидлом. Для таких круасанів використовують листкове бездріжджове тісто, а повидло підходить будь. Замісити тісто можна своїми руками, але простіше придбати заморожене.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
- Повидло – 10 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Вода – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати круасани з листкового тіста з повидлом, заздалегідь листкове тісто розморозьте при звичайній домашньої температурі. Воно розморожується швидко.
Потім вийміть тісто з упаковки, розкладіть його на присипаній робочої поверхні столу і розкачайте в листи завтовшки до 4 мм
Потім листи розріжте на поздовжні шматочки і на трикутники.
Розмір заготовок визначте за своїм смаком, адже комусь подобаються і міні-круасани.
На заготовки (у широкого підстави) покладіть повидло і пальцями тісто після першої закрутки трохи закріпіть, щоб начинка не витекла при випічці. Потім заготовки не дуже щільно скрутіть в рулетики.
Сформовані круасани викладіть на застелений пергаментним папером деко. Духовку розігрійте до 190°С. Випікайте круасани протягом 15 хвилин.
За цей час приготуйте сироп для круасанів, розтопивши в гарячій воді 2 ложки цукру.
Спечені круасани дістаньте з духовки і трохи остудіть. Якщо повидло подекуди витекло, не біда. Змастіть всі вироби цукровим сиропом.
Круасани з джемом з листкового тіста готові.
Можете подавати до столу!
Круасани