Всім, хто любить несолодке випічку, настійно рекомендую приготувати курник на кефірі без дріжджів. Курник виходить досить ситним і відмінно підійде для сімейного обіду. Приготуйте пиріг і порадуйте своїх рідних ароматним пирогом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Масло вершкове – 120 гр.
- Кефір – 150 мл
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Куряче філе – 300 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Морква – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати курник на кефірі без дріжджів? Приготуйте тісто. У глибоку ємність налийте необхідну кількість кефіру.
Вершкове масло хорошого якість викладіть в ємність, а потім розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Додайте в ємність з кефіром. Розбийте куряче яйце. Ретельно перемішайте віночком до однорідної консистенції.
В окрему ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито, додайте харчову соду і сіль, ретельно перемішайте. Сухі інгредієнти поступово введіть до рідких інгредієнтів. Добре перемішайте.
тісто добре вимісити, зберіть в ком, помістіть в ємність і оберніть харчовою плівкою, відправте його в холодильник приблизно на 20 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім наріжте тонкими півкільцями.
Морква добре вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім натріть на крупній тертці.
добре розігрійте Сковороду на середньому вогні. Налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть підготовлені овочі і обсмажте до розм’якшення.
Картоплю добре вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім наріжте середнім кубиком. Викладіть в сковороду і трохи прогрійте.
Куряче філе добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, а потім наріжте невеликими шматочками.
Викладіть в сковороду. Посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте начинку.
Форму для випічки застелити пекарської папером. Охолоджене тісто розділіть на 2 частини, кожну частину розкачайте качалкою в круглий пласт товщиною не більше 1 сантиметра. Викладіть в підготовлену форму.
Зверху рівномірно розподіліть начинку.
Поверх начинки викладіть другий пласт тіста. Добре защепніть краї тіста. З решти тіста зробіть візерунки і викладіть поверх пирога.
Форму з пирогом помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте курник 40-45 хвилин до рівномірної рум’яної скоринки. Курник, приготований на кефірі без дріжджів, вийміть з форми.
Апетитний курник наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Курник Курник в духовці Курник з куркою та картоплею Курник з куркою та картоплею класичний Курник класичний Курник на тесті без дріжджів Тісто для курника з м'ясом і картоплею