Сьогодні хочу поділитися класичним рецептом апетитного курника, приготованого з куркою та картоплею. Випічка відмінно підійде в якості закуски на святковий стіл або на сімейне застілля. Приготуйте пиріг у вихідний день, і ваші домашні отримають незабутнє задоволення.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Для тіста: –
  • Маргарин вершковий – 180 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Курка (м’якоть) – 350 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Класичний рецепт курника з куркою та картоплею гранично простий! Вилийте Молоко в металевий посуд і поставте на невеликий вогонь, підігрійте до теплого стану. У підігріте молоко викладіть маргарин.

Постійно помішуючи лопаткою, повністю розчиніть. Трохи остудіть рідкі інгредієнти. Додайте сіль і яйце.

Просіяти пшеничне борошно і розпушувач через дрібне сито, гарненько перемішайте. Тісто вимісити, зберіть в кулю, накрийте харчовою плівкою, відправте його в холодильник на 25 хвилин.

Куряче філе добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, нарізати невеликими шматочками.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте. Картоплю, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і дрібно наріжте. Начинку посоліть і поперчіть і добре перемішайте.

Підготуйте сковороду і змастіть рослинною олією. Тісто розділіть на 2 рівні частини, розкачати в круг товщиною 1 сантиметр. Викладіть тісто в сковороду, сформуйте бортики, рівномірно розподіліть начинку. Розкачайте другий пласт тіста. Викладіть поверх начинки. Добре защепніть краю тесту.

У центрі зробіть отвір і влийте трохи рослинного масла або м’ясного бульйону, якщо є в наявності.

Сковороду помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте курник 40-45 хвилин до рівномірної золотистої скоринки.

Класичний курник з куркою та картоплею трохи остудіть, акуратно перекладіть на блюдо для подачі, наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курник з куркою Курник з куркою та картоплею Курник з куркою та картоплею з пісочного тіста Курник на тесті з молока Тісто для курника з м'ясом і картоплею Тісто для курника на маргарині