На мій погляд, курник з куркою та картоплею на кефірі і маргарині, ідеальне блюдо, яке можна приготувати як в звичайний день, так і на святкове торжество. Процес приготування курника досить простий, а в результаті – незвичайне апетитне частування.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Для тіста: –
  • Маргарин вершковий – 200 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 650 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Куряче філе – 500 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Рецепт курника з куркою та картоплею на кефірі і маргарині простий у приготуванні! Приготуйте тісто. Маргарин викладіть в ємність, а потім розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

В ємність, у якій будете замішувати тісто, влийте необхідну кількість кефіру.

Потім додати харчову соду і ретельно перемішайте до утворення характерною пінливої реакції.

Додайте сіль і розтоплений охолоджений маргарин.

Потім додайте необхідну кількість пшеничного борошна і ретельно перемішайте.

тісто добре вимісити, зберіть в кулю, помістіть в поліетиленовий пакет або оберніть харчовою плівкою і поставте його в холодильник приблизно на 30 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку. Куряче філе добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, а потім наріжте невеликими шматочками.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім наріжте пір’ям. Картопля добре вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім наріжте середнім кубиком.

Картоплю з’єднайте з курячим м’ясом і ріпчастою цибулею. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте хмелі-сунелі. Ретельно перемішайте начинку.

Деко змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Охолоджене тісто розділіть на 2 частини, кожну частину розкачайте качалкою в прямокутний пласт товщиною приблизно 1 сантиметр. Викладіть на деко. Зверху рівномірно розподіліть начинку, зверху начинки викладіть другий пласт тіста. Добре защепніть краю тесту.

Лист з пирогом помістіть в попередньо розігріту до 170 градусів духовку і випікайте курник 50 хвилин. Гарячий деко акуратно вийміть з духовки і відразу ж верх змастіть вершковим маслом.

Відпочив курник з куркою та картоплею, приготований на кефірі і маргарині, вийміть з листа.

Ароматний апетитний курник подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курник в духовці Курник з куркою Курник з куркою та картоплею Курник класичний Курник на кефірі з картоплею і куркою Курник на тесті без дріжджів