На мій погляд, курник з куркою та картоплею на кефірі і маргарині, ідеальне блюдо, яке можна приготувати як в звичайний день, так і на святкове торжество. Процес приготування курника досить простий, а в результаті – незвичайне апетитне частування.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Для тіста: –
- Маргарин вершковий – 200 гр.
- Кефір – 250 мл
- Борошно пшеничне – 650 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Куряче філе – 500 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Сіль – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Рецепт курника з куркою та картоплею на кефірі і маргарині простий у приготуванні! Приготуйте тісто. Маргарин викладіть в ємність, а потім розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
В ємність, у якій будете замішувати тісто, влийте необхідну кількість кефіру.
Потім додати харчову соду і ретельно перемішайте до утворення характерною пінливої реакції.
Додайте сіль і розтоплений охолоджений маргарин.
Потім додайте необхідну кількість пшеничного борошна і ретельно перемішайте.
тісто добре вимісити, зберіть в кулю, помістіть в поліетиленовий пакет або оберніть харчовою плівкою і поставте його в холодильник приблизно на 30 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. Куряче філе добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, а потім наріжте невеликими шматочками.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім наріжте пір’ям. Картопля добре вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім наріжте середнім кубиком.
Картоплю з’єднайте з курячим м’ясом і ріпчастою цибулею. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте хмелі-сунелі. Ретельно перемішайте начинку.
Деко змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Охолоджене тісто розділіть на 2 частини, кожну частину розкачайте качалкою в прямокутний пласт товщиною приблизно 1 сантиметр. Викладіть на деко. Зверху рівномірно розподіліть начинку, зверху начинки викладіть другий пласт тіста. Добре защепніть краю тесту.
Лист з пирогом помістіть в попередньо розігріту до 170 градусів духовку і випікайте курник 50 хвилин. Гарячий деко акуратно вийміть з духовки і відразу ж верх змастіть вершковим маслом.
Відпочив курник з куркою та картоплею, приготований на кефірі і маргарині, вийміть з листа.
Ароматний апетитний курник подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Курник в духовці Курник з куркою Курник з куркою та картоплею Курник класичний Курник на кефірі з картоплею і куркою Курник на тесті без дріжджів