Пропоную скористатися чудовим рецептом курников у формі трикутників з куркою та картоплею, які виходять ароматними та смачними. Випічка виходить незвичайною за смаком, з соковитою начинкою та хрусткою тестом. Курники зручно брати з собою в поїздку, похід або на пікнік.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Маргарин вершковий – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Для начинки: –
  • стегно Куряче філе – 200 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Рецепт курника трикутника з куркою та картоплею простий у приготуванні! Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування курников.

В ємність розбийте куряче яйце і перемішайте ложкою.

Влийте попередньо розтоплений маргарин. Просійте половину необхідної кількості пшеничного борошна. Розітріть ложкою.

Додайте сметану, харчову соду і сіль. Перемішайте до однорідної консистенції.

Просійте другу половину необхідної кількості пшеничного борошна.

Тісто добре вимісити руками, зберіть в ком, помістіть в поліетиленовий пакет, відправте його в холодильник на 20 хвилин.

М’якоть курячого стегна добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, нарізати невеликими шматочками.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, подрібніть ножем.

Картоплю, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і дрібно наріжте. Викладіть до м’яса.

Зелень ретельно вимийте і обсушіть, подрібніть ножем і викладіть в начинку. Посоліть і поперчіть.

Гарненько перемішайте начинку.

Охолоджене тісто розділіть на рівні частини.

кожну частину Розкачайте качалкою в коло товщиною приблизно 1 сантиметр.

Зверху викладіть ароматну начинку. Сформуйте однакові трикутники.

Підготуйте форму для випічки або сковороду. Застелити пекарської папером і промажте її рослинним маслом.

На невеликій відстані один від одного викладіть курники, помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 30-35 хвилин до апетитної рівномірної скоринки.

Гарячі курники акуратно перекладіть на кухонний рушник і трохи остудіть.

Курники з куркою та картоплею у формі трикутників подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курник Курник в духовці Курник з куркою класичний Курник класичний Курник на сметані з куркою та картоплею Курник на тесті без дріжджів Тісто для курника на сметані