Пропоную скористатися чудовим рецептом курников у формі трикутників з куркою та картоплею, які виходять ароматними та смачними. Випічка виходить незвичайною за смаком, з соковитою начинкою та хрусткою тестом. Курники зручно брати з собою в поїздку, похід або на пікнік.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Маргарин вершковий – 100 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Для начинки: –
- стегно Куряче філе – 200 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Рецепт курника трикутника з куркою та картоплею простий у приготуванні! Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування курников.
В ємність розбийте куряче яйце і перемішайте ложкою.
Влийте попередньо розтоплений маргарин. Просійте половину необхідної кількості пшеничного борошна. Розітріть ложкою.
Додайте сметану, харчову соду і сіль. Перемішайте до однорідної консистенції.
Просійте другу половину необхідної кількості пшеничного борошна.
Тісто добре вимісити руками, зберіть в ком, помістіть в поліетиленовий пакет, відправте його в холодильник на 20 хвилин.
М’якоть курячого стегна добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, нарізати невеликими шматочками.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, подрібніть ножем.
Картоплю, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і дрібно наріжте. Викладіть до м’яса.
Зелень ретельно вимийте і обсушіть, подрібніть ножем і викладіть в начинку. Посоліть і поперчіть.
Гарненько перемішайте начинку.
Охолоджене тісто розділіть на рівні частини.
кожну частину Розкачайте качалкою в коло товщиною приблизно 1 сантиметр.
Зверху викладіть ароматну начинку. Сформуйте однакові трикутники.
Підготуйте форму для випічки або сковороду. Застелити пекарської папером і промажте її рослинним маслом.
На невеликій відстані один від одного викладіть курники, помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 30-35 хвилин до апетитної рівномірної скоринки.
Гарячі курники акуратно перекладіть на кухонний рушник і трохи остудіть.
Курники з куркою та картоплею у формі трикутників подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Курник Курник в духовці Курник з куркою класичний Курник класичний Курник на сметані з куркою та картоплею Курник на тесті без дріжджів Тісто для курника на сметані