Куряча печінка – це дієтичний продукт, багатий фолієвою кислотою. Тому так важливо включати її в свій раціон харчування, тим більше приготувати його смачно можна дуже просто за цим рецептом.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Куряча печінка – 400 гр.
- Сметана – 180 мл
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Прованські трави – за смаком
Процес приготування:
Підготувати курячу печінку, тушкований в сметані з цибулею просто! Печінку помийте, видаліть прожилки і промокніть паперовими рушниками. Кожен шматочок печінки обваляйте в борошні.
Ріпчасту цибулю тонко наріжте і обсмажте до золотистого кольору на рослинній олії.
Потім додайте до цибулі печінка, смажте приблизно 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Посоліть і приправте за смаком.
Далі додайте сметану і продовжуйте гасити печінка 7-10 хвилин, але не допускайте сильного кипіння, щоб сметана не згорнулася.
Смачну і ніжну печінка в сметанному соусі подавайте на стіл в теплому вигляді.
Смачного!