Куряча печінка – продукт дуже корисний. Вона містить цінні мікроелементи і вітаміни, легко перетравлюється, підходить для дієтичного харчування. Пропонуємо приготувати її в рукаві в духовці. Разом з печінкою помістимо в рукав також цибулю, яблука і спеції. Інгредієнти просочаться соками один одного – страва вийде соковитим і смачним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 700 – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Яблука – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування курячої печінки у рукаві для запікання в духовці. Курячу печінку ретельно промиваємо в злегка теплій воді, вирізаємо всі прилеглі плівки, судини і прожилки. Не нарізаємо печінку на частини, а залишаємо цільними шматочками, щоб зберегти максимальну соковитість при запіканні.

Викладаємо продукт на паперовий рушник і обсушуємо. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі напівпрозорі кільця чи півкільця. Важливо порізати цибулю максимально тонко, щоб він встиг пропектися і стати м’яким до моменту готовності печінки.

Яблука миємо, обсушуємо і ріжемо на чотири частини. До речі, яблука краще брати з вираженою кислинкою – такі фрукти гармонійно поєднуються з печінкою, зайва солодкість може заважати.

Вирізаємо з яблук насіннєві коробочки. Нарізаємо підготовлену м’якоть на скибочки товщиною в півтора-два сантиметри.

В рукав для запікання вливаємо олію.

Далі закладаємо підготовлену курячу печінку і лавровий лист.

Додаємо цибулю і яблука.

Через стінки пакету перемішуємо всі разом, щоб спеції, цибуля, яблука і печінка розподілилися по загальному простору.

Зав’язуємо рукав з обох сторін і робимо тонкий прокол по центру для виходу пари.

Укладаємо наповнений рукав на деко і ставимо його в холодну духовку на середній рівень. Включаємо духовку, ставимо температуру на 210 градусів і запікаємо страву протягом тридцяти-тридцяти п’яти хвилин.

Готову печінку в рукаві дістаємо з духовки. Обережно розрізаємо рукав і розкриваємо його.

Перекладаємо печінка на порційні тарілки разом з цибулею і яблуками. Посипаємо свіжою січеною зеленню і подаємо до столу в гарячому вигляді. Додатково можна подати відварну картоплю.

Приємного апетиту!

Куряча печінка Куряча печінка в духовці Куряча печінка з цибулею в духовці