Куряча печінка – дуже бюджетний продукт. При цьому вона корисна багатим мікроелементним складом і дуже смачна, якщо знати, як правильно його приготувати. Важливо не перепечеться ніжний субпродукт, так як від цього він стає жорстким і втрачає соковитість. Часто куряча печінка продається разом з сердечками – таку комбінацію можна також приготувати за цим рецептом, вийде нітрохи не гірше. Додатково для приготування страви використовуємо ріпчасту цибулю, моркву і сметану.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча печінка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – для прикраси
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати курячу печінку з цибулею і морквою в мультиварці. Спочатку готуємо зажарку з цибулі і моркви. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими напівпрозорими скибочками.
Мультиварку включаємо в режимі «Смаження». Вливаємо в чашу рослинне масло без запаху. Багато не потрібно, орієнтовно – 2-3 ст. л. Добре розігріваємо його. У гаряче масло кладемо подрібнену цибулю. Обсмажуємо його до прозорості і легкого зарум’янювання, не забуваючи помішувати.
Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо, обсушуємо, натираємо на дрібній тертці.
Додаємо морквяну стружку до полуприготовленному луку.
Солимо, додаємо чорний мелений перець, перемішуємо і продовжуємо смажити при помішуванні ще п’ять-сім хвилин, поки морква не стане м’якою і податливою.
Курячу печінку промиваємо в прохолодній воді. Видаляємо прикладають плівки і судини. Якщо використовуєте печінку разом з сердечками, то з останніх варто зрізати жирок. Рекомендуємо печінка не подрібнювати – так продукт збереже більше соковитості при термічній обробці. Даємо стекти воді з печінки після промивання.
Потім злегка присипаємо печінка сіллю, чорним меленим перцем і борошном.
Дерев’яною або пластиковою лопаткою витягаємо морквяно-цибулеву засмажку з чаші.
Закладаємо підготовлену печінку в борошні. Обсмажуємо п’ять хвилин в колишньому режимі «Смаження», не перевертаючи.
Після закінчення п’яти хвилин смаження печінка перевертаємо і викладаємо зверху овочеву засмажку. Закриваємо кришку мультиварки, встановлюємо режим «Гасіння» на двадцять хвилин.
Після закінчення зазначеного часу відкриваємо кришку мультиварки і вливаємо сметану. Перемішуємо всі разом, закриваємо кришку мультиварки і залишаємо в режимі підігріву ще на десять-п’ятнадцять хвилин.
Страва готова. Ніжні шматочки печінки в овочевому соусі зі сметанною підливою – дуже соковито!
Подаємо курячу печінку в гарячому вигляді разом з підливою, посипавши свіжою зеленню і супроводжує будь-яким гарніром за смаком.
Приємного апетиту!
Куряча печінка Куряча печінка в мультиварці Куряча печінка з морквою і цибулею