З курячої печінки можна приготувати дуже смачне і ніжне гаряче страву, яке і насичує відмінно, і за складом дуже корисно. Готувати цей субпродукт будемо в мультиварці, з додаванням ріпчастої цибулі і моркви. А для соковитості і збалансованого смаку обов’язково додамо сметану. Подавати таку печінку потрібно в гарячому вигляді з будь-яким гарніром. Класичне поєднання – з картоплею або гречаною крупою. Також відмінно підходить розварена перлова крупа, макарони, рис.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча печінка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 150 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Базилік свіжий – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кріп для прикраси
Процес приготування:
Підготувати курячу печінку в сметані в мультиварці просто! Спочатку готуємо овочі. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими напівпрозорими півкільцями.
Мультиварку включаємо в режимі «Смаження». Кладемо в чашу вершкове масло в зазначеній кількості і розтоплюємо його до рідкого стану при помішуванні.
В масло, що розтопилося закладаємо півкільця цибулі. Обсмажуємо його до прозорості, не забуваючи помішувати.
Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці.
Додаємо подрібнену моркву до прозорого луку. Також кладемо лаврове листя. Перемішуємо і продовжуємо смажити при помішуванні ще п’ять-сім хвилин, поки морква не стане м’якою.
Курячу печінку ретельно промиваємо в прохолодній воді. Зрізаємо все плівки і судини. Підготовлений продукт нарізаємо невеликими шматочками.
Слідом готуємо сметанную заливку. Для цього в невеликій ємності змішуємо сметану, сіль і чорний мелений перець за смаком. Також додаємо сушений базилік. Перемішуємо всі разом, щоб прянощі рівномірно розподілені по всьому об’єму заливки.
Витягаємо з овочевої засмажки лаврове листя і закладаємо підготовлену курячу печінку. Слідом за печінкою відправляємо в чашу сметанную заливку. Перемішуємо всі разом. Закриваємо кришку мультиварки, встановлюємо режим «Гасіння» на час тридцять хвилин.
Після закінчення зазначеного часу відкриваємо кришку мультиварки і ще раз перемішуємо печінку разом з утворився соусом. Блюдо готове.
Подаємо курячу печінку в гарячому вигляді разом зі сметанно-овочевою підливою і будь-яким гарніром. При подачі посипаємо рубаним кропом.
Приємного апетиту!
Куряча печінка Куряча печінка в мультиварці Куряча печінка з морквою і цибулею