Соковите і ніжне блюдо з субпродуктів, яке можна подати з картопляним пюре або гречаною кашею. Самий головний секрет – це сметанний соус, він надає страві унікальний смак. За дуже короткий час у вас на столі буде смачне і корисне блюдо.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Куряча печінка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сметана – 250 мл
- Борошно пшеничне – 1 – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати курячу печінку в сметані з цибулею на сковороді? Печінка промийте і перекладіть її в друшляк, щоб стекла вся рідина.
Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте, викладіть його на розігріту сковороду і обсмажте до прозорості. Потім накрийте сковороду кришкою і залиште нудитися 5 хвилин.
З печінки видаліть пленочки і жир, наріжте її.
Викладіть печінку на сковороду до цибулі. Додайте вогонь, дуже активно перемішуйте печінку і цибулю, щоб вона добре підрум’янилася з усіх боків.
Посоліть і приправте за смаком. Потім прикрийте сковороду кришкою і залиште печінка тушкуватися на меленном вогні 5-7 хвилин.
Змішайте борошно і сметану до однорідного стану.
Сметанний соус додайте до зажарки з лука і печінки, перемішайте, протушкувати кілька хвилин до загустіння і страва готова. Для подачі можна прикрасити його рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Куряча печінка Куряча печінка з підливою на сковороді Куряча печінка з цибулею на сковороді Тушкована куряча печінка на сковороді