Додавання овочів – відмінний спосіб зробити печінку соковитіше. Добре підійде морква, ріпчаста цибуля, болгарський перець. Присмачую всю цю суміш сметаною і спеціями і відправляємо в духовку. Через півгодини буде готове смачне гаряче блюдо. Як гарнір підійде картопля, гречка, рис, макарони – з будь-яким супроводом така печінка хороша.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча печінка – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Сметана – 3 – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Масло рослинне – 1 – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Щоб приготувати курячу печінку з овочами в духовці, її добре промиваємо в прохолодній воді, видаляємо всі наявні плівки, судини і прожилки. Після промивання викладаємо печінку на паперовий рушник, щоб видалити зайву вологу. У сковороду кладемо шматочок вершкового масла, вливаємо олію. Нагріваємо суміш масел до рідкого стану і викладаємо печінку. Температура плити – висока. Обсмажуємо печінку приблизно одну-дві хвилини, щоб вона швидко змінила колір поверхні. В кінці приготування додаємо сіль, перемішуємо і знімаємо з плити.
Моркву чистимо від верхньої шкірки, миємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими кружечками. Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі півкільця. Болгарський перець звільняємо від насіння і плодоніжки, миємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими кружальцями. У форму для запікання викладаємо всі підготовлені овочі. Додаємо сметану будь-якої жирності, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Далі викладаємо обсмажену печінку і перемішуємо всі разом. Затягуємо форму фольгою матовою стороною назовні. Духовку попередньо розігріваємо до 180 градусів і ставимо в неї форму на середньо-нижній рівень. Запікаємо протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин.
Куряча печінка з овочами готова. Дістаємо її з духовки, знімаємо фольгу і подаємо на стіл в гарячому вигляді.
При подачі прикрашаємо свіжою зеленню.
Смачного!