Куряча печінку з рисом в духовці смачна і виглядає дуже апетитно! Дуже зручний спосіб приготування курячої печінки, оскільки вона запікається одночасно з гарніром. Завчасно готуємо всі інгредієнти, укладаємо їх у форму і відправляємо в духовку. Крупа добре просочується соком овочів і печінки і виходить дуже смачною. Рис рекомендуємо брати розсипчастий – так страва виглядає естетичніше і апетитніше.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Рис білий – 1 склянка
  • Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло оливкове – 1 – 2 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок

Процес приготування:

Почнемо готувати курячу печінку з рисом в духовці. Готуємо необхідні інгредієнти. Моркву і ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Курячу печінку ретельно промиваємо в проточній воді, видаляємо плівки, судини і прожилки. Рис покласти в друшляк і промиваємо до прозорої води.

Промитий рис кладемо в миску і заливаємо холодною водою. Залишаємо замачиваться на той час, поки будемо займатися приготуванням інших компонентів.

Моркву нарізаємо тонкими брусочками, як на фото.

Ріпчасту цибулю ріжемо на тонкі поздовжні пір’я.

У сковороді розігріваємо оливкову олію до гарячого стану. Викладаємо в нього підготовлені цибулю з морквою, перемішуємо і обсмажуємо при середньо-низькій температурі до м’якості. Періодично помішуємо.

Болгарський перець звільняємо від насіння і плодоніжки, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. До м’яких овочів висипаємо порізаний перець, перемішуємо і продовжуємо готувати ще три-чотири хвилини.

В останню чергу додаємо обсушену на паперовому рушнику курячу печінку.

Перемішуємо її з овочевою засмажкою, додаємо сіль і чорний мелений перець і готуємо одну-дві хвилини.

У форму для запікання викладаємо замочений рис разом з водою, в якій він був замочен.

Зверху на рис кладемо печінку з овочами, намагаючись розподілити її рівним шаром. Вливаємо в форму воду кімнатної температури – рідина повинна покривати вміст форми наполовину.

Додатково солимо і перчимо страву.

Зелень промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. Висипаємо зелень поверх печінки.

Затягуємо форму з рисом і печінкою фольгою блискучою стороною всередину. Духовку попередньо розігріваємо до 180 градусів і ставимо в неї форму на нижній рівень. Запікаємо протягом тридцяти-тридцяти п’яти хвилин

Куряча печінка дійде до повної готовності, а рис стане м’яким і розсипчастим.

Подаємо печінку з рисом до столу в гарячому вигляді зі свіжою зеленню в якості прикраси.

Смачного!

Куряча печінка Куряча печінка з морквою і цибулею Куряча печінка з цибулею і морквою в духовці