Куряча печінка хоч і відноситься до субпродуктів, але при правильному приготуванні з неї виходять вишукані та смачні страви. До того ж, з печінкою дуже легко експериментувати, наприклад, яскраві солодкі нотки можна додати за допомогою яблук.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча печінка – 800 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Борошно пшеничне – 0,5 склянки
- Кориця мелена – на смак
- Мускатний горіх – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
Підготувати курячу печінку з яблуками і цибулею на сковороді просто! Печінка промийте теплою водою, очистіть від жовчних потоків і наріжте великими шматками.
Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
Яблука помийте, видаліть серцевину і наріжте тонкими часточками. Яблука збризніть лимонним соком, щоб вони не почорніли.
Печінка обваляйте в борошні, обсмажте на олії до рум’яного кольору 2-3 хвилини. Викладіть печінку в миску і прикрийте, щоб не охолола.
Потім на сковороді обсмажте яблука, по 1-2 хвилини з кожного боку, посипте їх корицею і мускатним горіхом. Добре, якщо яблука збережуть свою форму.
Далі обсмажте на тій же сковороді цибулю до золотистого кольору.
На цибулю викладіть обсмажену печінку і яблука. Прикрийте сковороду кришкою і тушкуйте до готовності печінки 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Це дуже смачне і ароматне блюдо.
Приємного апетиту!
Куряча печінка Куряча печінка з цибулею на сковороді Куряча печінка на сковороді