Куряча печінка хоч і відноситься до субпродуктів, але при правильному приготуванні з неї виходять вишукані та смачні страви. До того ж, з печінкою дуже легко експериментувати, наприклад, яскраві солодкі нотки можна додати за допомогою яблук.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряча печінка – 800 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 0,5 склянки
  • Кориця мелена – на смак
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

Підготувати курячу печінку з яблуками і цибулею на сковороді просто! Печінка промийте теплою водою, очистіть від жовчних потоків і наріжте великими шматками.

Цибулю наріжте тонкими півкільцями.

Яблука помийте, видаліть серцевину і наріжте тонкими часточками. Яблука збризніть лимонним соком, щоб вони не почорніли.

Печінка обваляйте в борошні, обсмажте на олії до рум’яного кольору 2-3 хвилини. Викладіть печінку в миску і прикрийте, щоб не охолола.

Потім на сковороді обсмажте яблука, по 1-2 хвилини з кожного боку, посипте їх корицею і мускатним горіхом. Добре, якщо яблука збережуть свою форму.

Далі обсмажте на тій же сковороді цибулю до золотистого кольору.

На цибулю викладіть обсмажену печінку і яблука. Прикрийте сковороду кришкою і тушкуйте до готовності печінки 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Це дуже смачне і ароматне блюдо.

Приємного апетиту!

Куряча печінка Куряча печінка з цибулею на сковороді Куряча печінка на сковороді