Із звичних методів приготування курячої печінки зазвичай відразу згадується смаження або тушкування в сковороді або мультиварці. Пропонуємо альтернативний спосіб готування цього ніжного субпродукту – запікання в банку разом з яблуками і цибулею. Принадність такого рецепту в тому, що в процесі приготування не йде ні грама природного соку печінки – вона в результаті виходить дуже м’якою, з насиченим смаком. Яблука рекомендуємо використовувати з вираженою кислинкою, так як зайва солодкість може порушити баланс смаку. Ну а цибулю намагаємося нарізати дуже тонко, щоб він встиг пропектися до м’якості.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 400 – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Яблука – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Суміш перців – за смаком
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Готувати зелені помідори в бочці легко! Куряча печінка з яблуками в банку в духовці Курячу печінку промиваємо в трохи теплій воді. Видаляємо присутні плівки, судини і прожилки. Після промивання кладемо субпродукт в сито і даємо стекти зайвій воді. Потім викладаємо печінку на паперовий рушник і додатково обсушуємо її – зайва вода при запіканні не потрібна, так як вона лише буде розбавляти натуральні соки продуктів. Якщо печінка досить велика, розрізаємо її на дві частини, подрібнювати не потрібно.

Готуємо ріпчаста цибуля і яблука. Лук очищаємо його від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його тонкими поздовжніми пір’ям або прозорими півкільцями. Яблука промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на четвертинки. Вирізаємо насінну коробочку. Розрізаємо м’якоть на більш тонкі часточки. На дно літрової банки укладаємо половину ріпчастої цибулі, на нього – кілька часточок яблука. Злегка присипаємо сіллю.

Поверх кладемо курячу печінку і посипаємо її сіллю, сумішшю мелених перців і дрібкою мускатного горіха.

На печінку викладаємо яблучні дольки, потім – половину цибулі. Потім укладаємо знову печінку і яблука. Кожен шар не забуваємо присмачувати невеликою кількістю солі, мелених перців і тертим мускатним горіхом. Таким чином заповнюємо банку доверху. Закриваємо банку подвійним шаром фольги.

Ставимо банку в холодну духовку, щоб скло не тріснуло від перепаду температур. Температуру ставимо на 180 градусів і запікаємо страву протягом тридцяти п’яти хвилин. Готову печінку обережно виймаємо з духовки і знімаємо фольгу. Розкладаємо страву по порційних тарілках і подаємо на стіл в гарячому вигляді разом зі сметаною, соусом з банки і зеленню. На гарнір ідеально підходить варена або запечена картопля.

Приємного апетиту!

Куряча печінка Куряча печінка в духовці Куряча печінка з цибулею в духовці