Куряча печінку з рисом в духовці смачна і виглядає дуже апетитно! Дуже зручний спосіб приготування курячої печінки, оскільки вона запікається одночасно з гарніром. Завчасно готуємо всі інгредієнти, укладаємо їх у форму і відправляємо в духовку. Крупа добре просочується соком овочів і печінки і виходить дуже смачною. Рис рекомендуємо брати розсипчастий – так страва виглядає естетичніше і апетитніше.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча печінка – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Рис білий – 1 склянка
- Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
- Вода – 500 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – 1 – 2 ст. л.
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Почнемо готувати курячу печінку з рисом в духовці. Готуємо необхідні інгредієнти. Моркву і ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Курячу печінку ретельно промиваємо в проточній воді, видаляємо плівки, судини і прожилки. Рис покласти в друшляк і промиваємо до прозорої води.
Промитий рис кладемо в миску і заливаємо холодною водою. Залишаємо замачиваться на той час, поки будемо займатися приготуванням інших компонентів.
Моркву нарізаємо тонкими брусочками, як на фото.
Ріпчасту цибулю ріжемо на тонкі поздовжні пір’я.
У сковороді розігріваємо оливкову олію до гарячого стану. Викладаємо в нього підготовлені цибулю з морквою, перемішуємо і обсмажуємо при середньо-низькій температурі до м’якості. Періодично помішуємо.
Болгарський перець звільняємо від насіння і плодоніжки, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. До м’яких овочів висипаємо порізаний перець, перемішуємо і продовжуємо готувати ще три-чотири хвилини.
В останню чергу додаємо обсушену на паперовому рушнику курячу печінку.
Перемішуємо її з овочевою засмажкою, додаємо сіль і чорний мелений перець і готуємо одну-дві хвилини.
У форму для запікання викладаємо замочений рис разом з водою, в якій він був замочен.
Зверху на рис кладемо печінку з овочами, намагаючись розподілити її рівним шаром. Вливаємо в форму воду кімнатної температури – рідина повинна покривати вміст форми наполовину.
Додатково солимо і перчимо страву.
Зелень промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. Висипаємо зелень поверх печінки.
Затягуємо форму з рисом і печінкою фольгою блискучою стороною всередину. Духовку попередньо розігріваємо до 180 градусів і ставимо в неї форму на нижній рівень. Запікаємо протягом тридцяти-тридцяти п’яти хвилин
Куряча печінка дійде до повної готовності, а рис стане м’яким і розсипчастим.
Подаємо печінку з рисом до столу в гарячому вигляді зі свіжою зеленню в якості прикраси.
Смачного!