Куряча печінка вважається корисним і ситним продуктом. Щоб вона вийшла більш смачною і ніжною, використовуйте для приготування сметану. Страву можна подавати до обіду або вечері разом з гарніром.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 130 гр.
  • Прованські трави – 2 щіпки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати ніжну курячу печінку в сметані на сковороді. Курячу печінку ріжемо на шматочки поменше. Вирізаємо прожилки.

Занурюємо продукт в глибоку тарілку, заливаємо його холодною водою і залишаємо на 5 хвилин.

Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Занурюємо сюди тонко порізану цибулю. Смажимо до рум’янцю.

До цибулі викладаємо промиту печінку. Сюди ж додаємо сіль, мелений перець і прованські трави. Розмішуємо і смажимо ще 5 хвилин.

Додаємо в блюдо сметану, знову розмішуємо і тушкуємо на слабкому вогні 10 хвилин.

Викладаємо печінка в сметані на тарілки і доповнюємо гарніром. Приємного апетиту!

Куряча печінка Куряча печінка з цибулею на сковороді Куряча печінка на сковороді Тушкована куряча печінка на сковороді