Курячі котлети з гречкою – варіант легкого і ситного обіду або вечері. Курячий фарш багатий білком, а крупа корисними поживними вуглеводами.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курячий фарш – 0,5 кг
  • Гречана каша – 4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Білий хліб – 2 скибочки
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати курячі котлети з гречкою? Якщо фарш заморожений, то його заздалегідь розморожуємо і віджимаємо від зайвої води. Додаємо до продукту сіль, перець і подрібнену ріпчасту цибулю.

Білий хліб отмачиваем у воді, віджимаємо і кладемо до фаршу. Сюди ж додаємо 4 ложки вареної гречки.

Ретельно замішуємо всі інгредієнти для отримання однорідної маси.

У плоску тарілку висипаємо панірувальні сухарі. Ліпимо котлети потрібної форми і обвалюємо в сухарях.

Розігріваємо сковороду. Можна додати трохи олії. Смажимо котлети з обох боків до золотистої скоринки.

Далі котлети можна відправити в духовку на 10 хвилин або скласти в загальну тарілку і прогріти в мікрохвильовій печі 3 хвилини. Це необхідно для того, щоб страва потушилось усередині, так як обсмажування відбудеться дуже швидко.

Готові котлети подаємо до столу в теплому вигляді з гарніром за смаком. Приємного апетиту!

Котлети з курячого фаршу Курячі котлети без панірувальних сухарів Курячі котлети без цибулі Курячі котлети в паніровці ПП курячі котлети