Маринувати курячі крильця перед запіканням на мангалі можна по-різному, і одним з варіантів буде маринування у звичайному майонезі. До майонезу вам пропонується додати різні мелені прянощі, а приправа для курки гріль додасть крилець особливий гострий смак. Крильця у майонезному соусі завжди виходять смачними, соковитими і з хрусткою рум’яною скоринкою.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Курячі крильця – 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста 0.5 кг
- Майонез – 200 гр.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування курячі крильця в майонезі на мангалі. Крильця для запікання на мангалі замаринуйте заздалегідь, за 3 години до готування. Їх добре промийте під проточною водою, обсушіть рушником і покладіть в глибоку посуд.
Підготуйте всі інгредієнти для маринаду. Набір спецій вибирають по своєму смаку. Вам перекладається взяти куркуму, приправу для курки, мелений імбир та чорний і запашний перець.
Цибулю почистіть і наріжте на півкільця.
Підготовлені курячі крильця посипте сіллю і сухими спеціями. Перець подрібніть на кавомолці, так буде набагато пахучіше.
Потім до крилець перекладіть нарізану цибулю і потрібну кількість майонезу.
Крильця з майонезом і спеціями руками добре перемішайте.
Потім посуд з крильцями прикрийте кришкою або харчовою плівкою і залиште на 3 години для маринування, бажано в холодному місці.
Після закінчення цього часу можете готувати мангал. Замариновані в майонезі крильця викладіть в один шар на решітку мангалу, тільки без цибулі.
Смажте крильця над гарячим вугіллям протягом 25-30 хвилин, решітку періодично перевертаючи. Не допускайте відкритого полум’я, інакше крильця підгорять. Готовність м’яса перевіряйте виделкою.
Потім перекладіть приготовані на мангалі крильця на тарілку і подавайте до столу зі свіжими овочами.
Приємного апетиту і вдалих страв!