Маринувати курячі крильця перед запіканням на мангалі можна по-різному, і одним з варіантів буде маринування у звичайному майонезі. До майонезу вам пропонується додати різні мелені прянощі, а приправа для курки гріль додасть крилець особливий гострий смак. Крильця у майонезному соусі завжди виходять смачними, соковитими і з хрусткою рум’яною скоринкою.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Курячі крильця – 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 0.5 кг
  • Майонез – 200 гр.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування курячі крильця в майонезі на мангалі. Крильця для запікання на мангалі замаринуйте заздалегідь, за 3 години до готування. Їх добре промийте під проточною водою, обсушіть рушником і покладіть в глибоку посуд.

Підготуйте всі інгредієнти для маринаду. Набір спецій вибирають по своєму смаку. Вам перекладається взяти куркуму, приправу для курки, мелений імбир та чорний і запашний перець.

Цибулю почистіть і наріжте на півкільця.

Підготовлені курячі крильця посипте сіллю і сухими спеціями. Перець подрібніть на кавомолці, так буде набагато пахучіше.

Потім до крилець перекладіть нарізану цибулю і потрібну кількість майонезу.

Крильця з майонезом і спеціями руками добре перемішайте.

Потім посуд з крильцями прикрийте кришкою або харчовою плівкою і залиште на 3 години для маринування, бажано в холодному місці.

Після закінчення цього часу можете готувати мангал. Замариновані в майонезі крильця викладіть в один шар на решітку мангалу, тільки без цибулі.

Смажте крильця над гарячим вугіллям протягом 25-30 хвилин, решітку періодично перевертаючи. Не допускайте відкритого полум’я, інакше крильця підгорять. Готовність м’яса перевіряйте виделкою.

Потім перекладіть приготовані на мангалі крильця на тарілку і подавайте до столу зі свіжими овочами.

Приємного апетиту і вдалих страв!

Курка Курячі крильця Курячі крильця на мангалі Маринад для курячих крилець на мангалі