Курячі супи дуже корисні і поживні. Суп з фрикадельками і галушками – це смачне і ситне блюдо для повсякденного меню, їх дуже люблять не тільки дорослі, але і діти.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курячий фарш – 250 гр.
  • Вода – 2 л
  • Картопля – 4 – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Яйце (для галушок) – 1 шт.
  • Сіль (для галушок) – 1 щіпка
  • Борошно пшеничне (для галушок) – 50 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування курячого супу з галушками і фрикадельками? У каструлю налийте необхідну кількість води і поставте її на вогонь. З фаршу сформуйте невеликі кульки.

Відваріть м’ясні кульки в киплячій воді 10 хвилин, потім вийміть їх і перекладіть на тарілку.

Цибулю і моркву очистити. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі до золотистого кольору на рослинній олії.

Очищену картоплю наріжте кубиками. Надішліть картоплю в бульйон, де варилися м’ясні кульки, варіть 10-15 хвилин.

Потім додайте в каструлю овочеву засмажку.

Для галушок в мисці збийте виделкою яйце, сіль і пшеничне борошно.

Маленьку ложку опустіть в холодну воду, потім зачерпніть трохи тіста і відправте його в каструлю. Так зробіть галушки з усього тесту. Варіть 5-7 хвилин.

Додайте в суп фрикадельки, посоліть і приправте його за смаком.

Гарячий супчик розлийте по мисках, додайте рубану зелень і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Галушки для супу