Курячі супи дуже корисні і поживні. Суп з фрикадельками і галушками – це смачне і ситне блюдо для повсякденного меню, їх дуже люблять не тільки дорослі, але і діти.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курячий фарш – 250 гр.
- Вода – 2 л
- Картопля – 4 – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Яйце (для галушок) – 1 шт.
- Сіль (для галушок) – 1 щіпка
- Борошно пшеничне (для галушок) – 50 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування курячого супу з галушками і фрикадельками? У каструлю налийте необхідну кількість води і поставте її на вогонь. З фаршу сформуйте невеликі кульки.
Відваріть м’ясні кульки в киплячій воді 10 хвилин, потім вийміть їх і перекладіть на тарілку.
Цибулю і моркву очистити. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі до золотистого кольору на рослинній олії.
Очищену картоплю наріжте кубиками. Надішліть картоплю в бульйон, де варилися м’ясні кульки, варіть 10-15 хвилин.
Потім додайте в каструлю овочеву засмажку.
Для галушок в мисці збийте виделкою яйце, сіль і пшеничне борошно.
Маленьку ложку опустіть в холодну воду, потім зачерпніть трохи тіста і відправте його в каструлю. Так зробіть галушки з усього тесту. Варіть 5-7 хвилин.
Додайте в суп фрикадельки, посоліть і приправте його за смаком.
Гарячий супчик розлийте по мисках, додайте рубану зелень і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Галушки для супу