Якщо борщі, щі та розсольники набридли, але хочеться незвичайного зігріваючого супу, рекомендуємо звернути увагу на курячий суп з галушками. Варимо бульйон на курячому м’ясі з подальшим додаванням овочевий засмажки. Для смакового акценту і аромату кладемо також печериці. Але головна «родзинка» страви – круглі повітряні заварні галушки. Щоб додати тесту красивий колір, використовуємо шпинат – так суп виглядає набагато яскравіше.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Вода – 3 л
  • Курка – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 2 шт.
  • Печериці свіжі – 150 гр.
  • Вода (для тіста) – 200 мл
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Шпинат – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Рецепт курячого супу з галушками і грибами простий у приготуванні! Варимо курячий бульйон. Для цього курку промиваємо, розрізаємо на частини, надлишок шкіри і жирові ділянки видаляємо. Поміщаємо птицю в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Знімаємо піну, солимо за смаком і варимо протягом сорока п’яти-п’ятдесяти хвилин. Після закінчення зазначеного часу курку виймаємо й даємо охолонути до комфортної температури. З картоплі зрізаємо шкірку, миємо й нарізаємо його на невеликі шматочки. У курячий бульйон кладемо підготовлену картоплю і варимо до м’якості, по ходу додаючи інші компоненти.

Готуємо овочі для засмажки. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, моєму і подрібнюємо на дрібні кубики. Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо і натираємо на дрібній тертці. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і викладаємо в нього підготовлені овочі. Обсмажуємо цибулю з морквою при середній температурі плити, періодично помішуючи, до м’якості.

У бульйон з картоплею додаємо зажарку, перемішуємо. Солимо і перчимо за смаком. Охолоджену курку розбираємо на частини, відокремлюємо м’ясо від кісток. М’ясо поділяємо на волокна і опускаємо в суп слідом за засмажкою.

Печериці протираємо вологою серветкою і нарізаємо на тонкі скибочки. Додаємо гриби в каструлю з супом, перемішуємо.

Переходимо до приготування галушок. Готувати їх будемо з заварного тіста. У каструлю наливаємо воду в зазначеній кількості, додаємо вершкове масло. Кидаємо дрібку солі. Доводимо до кипіння і повного розтоплення масла. У киплячу рідину додаємо борошно і швидко і активно перемішуємо. Сформується грудку тіста. Підсушуємо його на плиті одну хвилину. Потім знімаємо каструлю з плити і розбиваємо в гаряче тісто яйце. Відразу ж швидко перемішуємо, щоб воно не встигло згорнутися. Далі кладемо подрібнений шпинат. Якщо зелень заморожена, то попередньо її потрібно обов’язково розморозити і злити всю рідину. Перемішуємо масу.

З отриманого тіста формуємо кульки-галушки невеликого розміру – приблизно з волоський горіх.

Опускаємо галушки у вже практично готовий суп і довариваем сім-десять хвилин.

Готовий суп розливаємо по порційним глибоких тарілках і подаємо в гарячому вигляді, посипавши свіжою січеною зеленню.

Приємного апетиту!

Галушки для супу Галушки для супу з борошна та яєць Грибний суп