Якщо вам потрібно приготувати ситний суп, то спробуйте курячий суп з галушками і яйцем. Варимо насичений бульйон на курці, додаємо овочі, спеції і зелень. Але найголовніше, це, звичайно галушки. Вони повністю змінюють вид супу і додають йому помітну ситність. Крім того, в суп додамо так само і яйце – яєчні пластівці візуально «підтримають» галушки і також додадуть поживності. При всій своїй насиченості, ситності і багатокомпонентності, такий суп легко перетравлюється і не перевантажує шлунок.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вода – 3 л
- Курка – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 300 гр.
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Яйце (для галушок) – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце (для супу) – 1 шт.
- Куркума – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування курячого супу з галушками і яйцем? Варимо курячий бульйон. Для цього шматки курки промиваємо, знімаємо шкіру за бажанням. Поміщаємо птицю в каструлю, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння.
Варимо півтори-дві хвилини, після чого знімаємо з плити і зливаємо перший бульйон. Курку промиваємо, каструлю вимиваємо. Повертаємо курку в чисту каструлю і вливаємо вказану кількість води. Доводимо до кипіння і варимо при повільному кипінні сорок п’ять-п’ятдесят хвилин.
Поки бульйон вариться, готуємо овочі для засмажки. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і подрібнюємо ножем дрібними кубиками.
Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо і натираємо на дрібній тертці.
У сковороді розігріваємо трохи олії і викладаємо на нього спочатку цибулю. Обсмажуємо його на середньому вогні при помішуванні до м’якості – на це піде кілька хвилин.
Потім додаємо моркву, перемішуємо і продовжуємо готувати ще п’ять-шість хвилин, не забуваючи помішувати. Готову зажарку знімаємо з плити.
З картоплі зрізаємо шкірку, промиваємо та нарізаємо його невеликими шматочками.
Після закінчення часу варіння бульйону, витягаємо з нього куряче м’ясо. Кладемо птицю на тарілку і даємо охолонути до теплого стану.
У киплячий бульйон закладаємо підготовлений картоплю, також солимо, перчимо і кладемо лавровий лист. Варимо п’ятнадцять-двадцять хвилин до м’якості картоплі.
Куряче м’ясо відокремлюємо від кісток. М’якоть поділяємо на волокна або ріжемо на шматочки.
Кладемо курятину в суп.
Переходимо до приготування галушок. Готувати їх будемо з рідкого тіста. У миску кладемо яйця, сіль і чорний мелений перець, молоко і борошно.
Віночком добре збовтуємо всі разом до повної однорідності.
Тісто виходить ллється, гладким.
Над каструлею тримаємо сито з великими отворами або широку шумівку. Наливаємо тісто зверху. Для зручності робимо це порціями, щоб контролювати утворення крапельок-галушок
Щоб галушки швидше формувалися, протираємо тісто зверху ложкою. Коли з усього тесту будуть сформовані галушки, добре перемішуємо суп, щоб компоненти рівномірно розподілилися по бульйону.
Окремо збовтуємо віночком яйце з куркумою і дрібкою солі. Отриману яєчну яскраву масу тонкою цівкою вливаємо в киплячий суп, одночасно заважаючи його по колу. Будуть утворюватися тонкі яєчні «пластівці».
Слідом за яйцем додаємо підготовлену зажарку, перемішуємо і варимо ще пару хвилин.
В кінці варіння додаємо в суп подрібнену петрушку.
Готовий суп розливаємо по порційних тарілках і подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Галушки для супу Галушки для супу з борошна та яєць