Представляю вашій увазі рецепти ситного курячого супу з галушками в мультиварці для домашнього обіду. Завдяки попередньому обсмажуванню курки і овочів виходить дуже насиченим. А галушки з додаванням сиру роблять суп цікавіше як по вигляду, так і за смаком. В мультиварці готувати суп дуже просто і зручно: спочатку використовуємо режим «Смаження» і потім переходимо до стандартної програмі «Суп». Стежити за процесом приготування практично не потрібно, розумний прилад значно полегшує підготовку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • стегно Куряче – 2 – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Вода – 2 л
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – 2 гілки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – 0.5 пучків

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування курячого супу з галушками в мультиварці? Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, моєму і подрібнюємо ножем на дрібні кубики.

Мультиварку включаємо в режимі «Смаження». У чашу наливають невелику кількість рослинної олії, розігріваємо його. Викладаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо його при помішуванні до м’якості – на це піде три-чотири хвилини.

Готуємо курячі стегна. Моєму їх, обсушуємо, знімаємо шкіру за бажанням. Розрізаємо кожне на дві частини для зручності і швидкості приготування. Викладаємо птицю поверх цибулі в чашу, перемішуємо і обсмажуємо протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин.

Поки курка з цибулею обсмажується, готуємо інші овочі. Болгарський перець миємо і звільняємо від насіння і плодоніжки. М’якоть ріжемо на тонкі смужки. Помідори миємо й нарізаємо на кубики. Висипаємо овочі в чашу до курки, перемішуємо і продовжуємо смажити ще десять хвилин.

Вміст чаші до кінця обсмажування має виділити сік.

Картоплю очищаємо від шкірки, миємо й нарізаємо на невеликі шматочки. Закладаємо картоплю в чашу.

Потім вливаємо вказану кількість гарячої води, додаємо сіль за смаком. Закриваємо кришку мультиварки і встановлюємо режим «Суп» на одну годину.

Готуємо тісто для галушок, поки суп вариться. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Отриману стружку змішуємо в мисці з яєчним жовтком, борошном, подрібненою зеленню кропу і розм’якшеним вершковим маслом.

Спочатку заважаємо ложкою або лопаткою, а потім переходимо на роботу руками. Замішуємо податливе сирне тісто, скачуємо його в колобок і прибираємо в холодильник на десять-п’ятнадцять хвилин.

В цей час зубки часнику очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і пропускаємо через прес.

Дістаємо охолоджене тісто для галушок і формуємо з нього невеликі кульки. Не варто робити галушки занадто великими, так як при варінні вони збільшуються в розмірі.

Щільно обкачуємо галушки в долонях, щоб вони добре тримали форму і не розпадалися. Формуємо кульки-галушки з усього кількість тіста.

За п’ятнадцять хвилин до закінчення програми «Суп» відкриваємо кришку мультиварки і опускаємо в суп заготовлені галушки. Також кладемо пропущений через прес часник, подрібнену зелень і чорний мелений перець. Закриваємо кришку і чекаємо закінчення програми.

До кінця варіння галушки збільшуються в розмірі і спливають на поверхню.

готовий суп Розливаємо по глибоких тарілках і подаємо його в гарячому або теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Галушки для супу