Представляю вашій увазі рецепти ситного курячого супу з галушками в мультиварці для домашнього обіду. Завдяки попередньому обсмажуванню курки і овочів виходить дуже насиченим. А галушки з додаванням сиру роблять суп цікавіше як по вигляду, так і за смаком. В мультиварці готувати суп дуже просто і зручно: спочатку використовуємо режим «Смаження» і потім переходимо до стандартної програмі «Суп». Стежити за процесом приготування практично не потрібно, розумний прилад значно полегшує підготовку.
Інгредієнти: на 6 порції.
- стегно Куряче – 2 – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Вода – 2 л
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Кріп – 2 гілки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – 0.5 пучків
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування курячого супу з галушками в мультиварці? Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, моєму і подрібнюємо ножем на дрібні кубики.
Мультиварку включаємо в режимі «Смаження». У чашу наливають невелику кількість рослинної олії, розігріваємо його. Викладаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо його при помішуванні до м’якості – на це піде три-чотири хвилини.
Готуємо курячі стегна. Моєму їх, обсушуємо, знімаємо шкіру за бажанням. Розрізаємо кожне на дві частини для зручності і швидкості приготування. Викладаємо птицю поверх цибулі в чашу, перемішуємо і обсмажуємо протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин.
Поки курка з цибулею обсмажується, готуємо інші овочі. Болгарський перець миємо і звільняємо від насіння і плодоніжки. М’якоть ріжемо на тонкі смужки. Помідори миємо й нарізаємо на кубики. Висипаємо овочі в чашу до курки, перемішуємо і продовжуємо смажити ще десять хвилин.
Вміст чаші до кінця обсмажування має виділити сік.
Картоплю очищаємо від шкірки, миємо й нарізаємо на невеликі шматочки. Закладаємо картоплю в чашу.
Потім вливаємо вказану кількість гарячої води, додаємо сіль за смаком. Закриваємо кришку мультиварки і встановлюємо режим «Суп» на одну годину.
Готуємо тісто для галушок, поки суп вариться. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Отриману стружку змішуємо в мисці з яєчним жовтком, борошном, подрібненою зеленню кропу і розм’якшеним вершковим маслом.
Спочатку заважаємо ложкою або лопаткою, а потім переходимо на роботу руками. Замішуємо податливе сирне тісто, скачуємо його в колобок і прибираємо в холодильник на десять-п’ятнадцять хвилин.
В цей час зубки часнику очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і пропускаємо через прес.
Дістаємо охолоджене тісто для галушок і формуємо з нього невеликі кульки. Не варто робити галушки занадто великими, так як при варінні вони збільшуються в розмірі.
Щільно обкачуємо галушки в долонях, щоб вони добре тримали форму і не розпадалися. Формуємо кульки-галушки з усього кількість тіста.
За п’ятнадцять хвилин до закінчення програми «Суп» відкриваємо кришку мультиварки і опускаємо в суп заготовлені галушки. Також кладемо пропущений через прес часник, подрібнену зелень і чорний мелений перець. Закриваємо кришку і чекаємо закінчення програми.
До кінця варіння галушки збільшуються в розмірі і спливають на поверхню.
готовий суп Розливаємо по глибоких тарілках і подаємо його в гарячому або теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Галушки для супу