Холодний квас ідеальний для літньої спеки. Напій можна приготувати самостійно в домашніх умовах. Це зробити не складно, варто лише почекати процес бродіння.
Інгредієнти: на 3 л.
- квасне Сусло – 10 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сухі дріжджі – 6 гр.
- Родзинки – 1 ст. л.
- Вода – 3 л.
Процес приготування:
Щоб приготувати квас із сусла з родзинками, підготуємо необхідні продукти. Концентрат квасного сусла продається в магазині. Три літри води слід заздалегідь прокип’ятити і остудити до 30 градусів. Велика температура буде несприятливою для дріжджів.
Воду переливаємо у велику банку. Сюди ж додаємо цукор, родзинки, квасне сусло і сухі дріжджі. Гарненько перемішуємо до однорідності і розчинення сухих інгредієнтів. Закриваємо банку кришкою і залишаємо на 24 години для бродіння.
Напій почне бродити вже через півтора-два години. Ви це помітите, коли родзинки почне підніматися знизу вгору і стануть з’являтися невеликі бульбашки. Це хороші знаки – процес бродіння йде вірно.
Через добу напій слід процідити, розлити по пляшках і відправити в холодильник на 2 години. Подаємо в охолодженому вигляді!
Квас в домашніх умовах Квас з квасного сусла Квас з родзинками Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах