Літні освіжаючі напої можна приготувати в домашніх умовах. Спробуйте рецепт хлібного квасу на живих дріжджах!


Інгредієнти: на 8 арк.

  • Свіжі дріжджі – 60 гр.
  • Житній хліб – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Родзинки – 1 ст. л.
  • Вода – 8 л.

Процес приготування:

Як приготувати хлібний квас на живих дріжджах? Хліб нарізаємо скибочками і просушуємо його в духовці. Чим темніше будуть сухарі, тим темніше за кольором буде квас. Але будьте обережні, якщо продукт підгорить, напій буде гірчити. Окремо кип’ятимо 8 літрів води, висипаємо в неї цукор і додаємо хлібні сухарі. Залишаємо каструлю до охолодження.

Коли вода охолоне, окремо візьмемо з неї один стакан, щоб залити дріжджі. Після чого ці дріжджі переливаємо назад в каструлю. Накриваємо марлею і тримаємо в прохолодному темному місці півтори доби. Після чого проціджуємо напій і розливаємо по банках. У кожну банку додаємо трохи родзинок, прикривають кришками і ставимо в холодильник на добу.

Охолоджений напій слід знову процідити, після чого вже можна розливати на пробу. Готово!

Квас з родзинками Квас з чорного хліба Квас на дріжджах Хлібний квас Хлібний квас на 3 літри