Простий рецепт смачного напою з березового соку. Квасне сусло можна, звичайно, приготувати самим, прорастив злаки і додавши до них для настоювання сухарі, фрукти, ягоди. Але набагато простіше купити вже готове сусло в магазині – знайдеться в будь-якому супермаркеті.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Сік березовий – 5 л.
- квасне Сусло – 4 – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Дріжджі швидкодіючі – 6 гр.
- Родзинки – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати квас з березового соку з квасним суслом легко! Квасне сусло можна придбати в будь-якому супермаркеті – воно додасть напою той самий квасний смак і «підтримає» бродіння.
В окрему ємність поміщаємо один літр березового соку кімнатної температури.
Додаємо до нього цукровий пісок, родзинки і квасне сусло.
Перемішуємо до розчинення дріжджів і цукру.
В об’ємну пляшку поміщаємо сік, що залишився і вливаємо до нього приготовану суміш із соку, сусла, цукру і дріжджів. Тару залишаємо відкритими при кімнатній температурі на два-три дні.
У міру проходження бродіння квас буде стає все більш насиченим і міцніше за смаком. Знімайте пробу з напою – коли ступінь насиченості вас влаштує, квас можна вживати. Зберігаємо напій в холодильнику, закривши кришкою.
Смачного!