Квас з березового соку часто готують з медом, який надає напою особливі солодкість і аромат, та й робить більш корисним. Якщо мед додати в квас перед розливанням у пляшки, то він активізує процес бродіння вже в пляшках і квас буде дуже шипучим (пляшку з таким квасом відкривати обережно). Мед можна додавати і перед питвом. Готуємо квас з березового соку на сухих або свіжих дріжджах і до нього додаємо сік свіжого лимона. Квас на дріжджах буде готовий вже через 2-3 дні, а якщо без них, то потрібно більше часу для бродіння.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Сік березовий – 5 л.
- Лимон – 1 шт.
- Свіжі дріжджі – 50 гр.
- Ізюм – 5 шт.
- Мед – 100 гр.
Процес приготування:
Як приготувати квас з березового соку з медом? Спочатку підготуйте всі інгредієнти для приготування квасу згідно пропонованого рецептом.
В окремій чашці розведіть свіжі або сухі дріжджі невеликою кількістю теплої води.
Відіжміть сік одного лимона.
У посуд з соком перелийте розведені дріжджі, рідкий мед і лимонний сік. Ці інгредієнти з соком добре перемішайте.
Велику сулію для квасу добре промийте. Потім через лійку перелийте в неї сік з дріжджами і медом.
Потім покладіть в бутель родзинки і її щільно закрийте кришкою.
Бутель з соком відразу перенесіть в темне прохолодне місце. Через 2-3 дні процес бродіння соку в бутлі завершиться і квас з березового соку з медом буде готовий.
Смачних і вдалих заготовок!
Березовий сік з лимоном Березовий сік з сухофруктами Квас з березового соку Квас з березового соку з родзинками і цукром Квас з родзинками