Квас з березового соку часто готують з медом, який надає напою особливі солодкість і аромат, та й робить більш корисним. Якщо мед додати в квас перед розливанням у пляшки, то він активізує процес бродіння вже в пляшках і квас буде дуже шипучим (пляшку з таким квасом відкривати обережно). Мед можна додавати і перед питвом. Готуємо квас з березового соку на сухих або свіжих дріжджах і до нього додаємо сік свіжого лимона. Квас на дріжджах буде готовий вже через 2-3 дні, а якщо без них, то потрібно більше часу для бродіння.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Сік березовий – 5 л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Свіжі дріжджі – 50 гр.
  • Ізюм – 5 шт.
  • Мед – 100 гр.

Процес приготування:

Як приготувати квас з березового соку з медом? Спочатку підготуйте всі інгредієнти для приготування квасу згідно пропонованого рецептом.

В окремій чашці розведіть свіжі або сухі дріжджі невеликою кількістю теплої води.

Відіжміть сік одного лимона.

У посуд з соком перелийте розведені дріжджі, рідкий мед і лимонний сік. Ці інгредієнти з соком добре перемішайте.

Велику сулію для квасу добре промийте. Потім через лійку перелийте в неї сік з дріжджами і медом.

Потім покладіть в бутель родзинки і її щільно закрийте кришкою.

Бутель з соком відразу перенесіть в темне прохолодне місце. Через 2-3 дні процес бродіння соку в бутлі завершиться і квас з березового соку з медом буде готовий.

Смачних і вдалих заготовок!

Березовий сік з лимоном Березовий сік з сухофруктами Квас з березового соку Квас з березового соку з родзинками і цукром Квас з родзинками