Квас з березового соку можна приготувати різними способами. Всі вони ґрунтуються на забезпеченні процесу легкого бродіння – саме завдяки цьому квас набуває характерну різкість і насиченість. За даним рецептом будемо готувати квас з додаванням родзинок, в пляшках – дуже зручно.
Інгредієнти: на 10 л.
- Сік березовий – 10 л
- Цукор-пісок – 10 ст. л.
- Сушені яблука – 1 жменя
- Ізюм – жмень
Процес приготування:
Приступимо до приготування квасу з березового соку з родзинками в пляшках. Пластикові пляшки ретельно миємо і даємо висохнути. Вливаємо в них березовий сік, не доливаючи до горлечка приблизно п’ять-шість сантиметрів.
Кладемо в пляшки промитий і обсушенный родзинки.
Також додаємо сушені яблука і цукровий пісок.
Закриваємо кришками пляшки, добре збовтуємо для розчинення цукру. Відкриваємо кришки і даємо вийти повітрю. Злегка стискаємо пляшку, щоб рідина підійшла до краю горловини. Закриваємо кришками в такому стані і прибираємо в приміщення з кімнатною температурою на три дні. Після цього відкриваємо кришки і знову випускаємо повітря. Прибираємо пляшки в холодильник і витримуємо квас протягом місяця.
За цей час напій дозріє і придбає характерний смак – його вже можна буде вживати.
Приємного апетиту!
Березовий сік з сухофруктами Квас в домашніх умовах Квас з березового соку Квас з березового соку в пляшках Квас з родзинками