Квас з березового соку можна приготувати різними способами. Всі вони ґрунтуються на забезпеченні процесу легкого бродіння – саме завдяки цьому квас набуває характерну різкість і насиченість. За даним рецептом будемо готувати квас з додаванням родзинок, в пляшках – дуже зручно.


Інгредієнти: на 10 л.

  • Сік березовий – 10 л
  • Цукор-пісок – 10 ст. л.
  • Сушені яблука – 1 жменя
  • Ізюм – жмень

Процес приготування:

Приступимо до приготування квасу з березового соку з родзинками в пляшках. Пластикові пляшки ретельно миємо і даємо висохнути. Вливаємо в них березовий сік, не доливаючи до горлечка приблизно п’ять-шість сантиметрів.

Кладемо в пляшки промитий і обсушенный родзинки.

Також додаємо сушені яблука і цукровий пісок.

Закриваємо кришками пляшки, добре збовтуємо для розчинення цукру. Відкриваємо кришки і даємо вийти повітрю. Злегка стискаємо пляшку, щоб рідина підійшла до краю горловини. Закриваємо кришками в такому стані і прибираємо в приміщення з кімнатною температурою на три дні. Після цього відкриваємо кришки і знову випускаємо повітря. Прибираємо пляшки в холодильник і витримуємо квас протягом місяця.

За цей час напій дозріє і придбає характерний смак – його вже можна буде вживати.

Приємного апетиту!

Березовий сік з сухофруктами Квас в домашніх умовах Квас з березового соку Квас з березового соку в пляшках Квас з родзинками