Березовий сік, будучи ніжним продуктом, через пару діб швидко втрачає свої корисні властивості, так і не всім подобається своїм прісним смаком, тому його або відразу консервують, або готують квас, а потім відправляють на тривале зберігання. Одним з варіантів смачного березового квасу буде заготівля його на основі сухофруктів: сушених яблук, родзинок, кураги і навіть фініків або інжиру. Інгредієнти в рецепті наведені для 50 літрів соку, а час бродіння, в залежності від умов, повинно бути не менше п’яти діб.
Інгредієнти: на 50 л.
- березовий Сік – 50 л.
- Родзинки – 1 кг
- Сушені яблука або Груші – 2 кг
- Цукор-пісок – 1.5 кг
Процес приготування:
Рецепт квасу з березового соку з сухофруктами простий у приготуванні! Посуд для закваски соку заздалегідь добре вимийте і просушіть. На її дно насипте розраховане кількість родзинок і сухих яблук. Сухофрукти для березового квасу не миють, щоб на їх поверхні залишилися натуральні живі дріжджові клітини.
Потім в посуд перелийте заготовлений сік, насипте потрібну кількість цукру і перемішайте.
Потім ємність з соком прикрийте чистим рушником і поставте в тепле місце (наприклад біля батареї) на 5 днів для бродіння.
Після закінчення цього часу з отриманого карбонизированного квасу видаліть друшляком яблука і родзинки, які також можна з’їсти.
Потім березовий квас через складену в кілька шарів марлю акуратно розлийте в чисті пластикові пляшки або інший посуд. Такий квас можна пити, тільки охолодженим.
Потім пляшки щільно закупорьте кришками і перенесіть на зберігання в холодне місце. Зберігають пляшки з березовим квасом в горизонтальному положенні.
Вдалих заготовок!
Квас з березового соку в пляшках Квас з березового соку з родзинками і цукром Квас з березового соку з сушеними яблуками Квас з березового соку з цукром Квас з родзинками