Рецепт заготівлі березового квасу з ячменем популярний і в даний час, так як напій виходить екологічно чистим і до того ж корисним і смачним. Смак готового квасу досить різкий, тому цукор додається у вже готовий напій і по своєму смаку. Рецепт простий і зручний для заготівлі великої кількості березового соку.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- березовий Сік – 1,5 л.
- Ячмінь – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати квас з березового соку з ячменем просто! В чисті пластикові пляшки розлийте свіжий березовий сік, попередньо процідивши його через марлю для видалення дрібного сміття. Пляшки заповнюйте соком не до самого горлечка.
Розраховане кількість ячменю обсмажте на сухій сковорідці. Ступінь обжарювання вибирайте на свій смак, так як німого обсмажений ячмінь додасть квасу ніжний цвіт, а обсмажений до коричневого зробить квас золотистим. Саме обсмажений ячмінь в основному визначає кінцевий смак квасу.
Потім в кожну пляшку з соком через суху лійку насипте вказане в рецепті кількість цукру і обсмаженого ячменю. Якщо ячмінь погано прокидається через лійку, штовхніть його паличкою.
Потім пляшки щільно закрутіть кришечками. Потім їх відразу перенесіть в прохолодне темне місце. За один місяць процес бродіння квасу в пляшках завершиться і зупиниться.
Такий квас можна вживати. У цьому подкисшем стані квас відмінно зберігається тривалий час, а цукор можете додавати перед питвом.
Смачних і вдалих заготовок!
Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах Квас з березового соку в пляшках Квас з березового соку з цукром