Квас з квасного сусла – смак, знайомий з дитинства. Цей напій, в якому не міститься ніяких шкідливих домішок та консервантів, можна пити навіть дітям. Не можна не відзначити, що на приготування такого квасу вам буде потрібно зовсім небагато часу і мінімальна кількість інгредієнтів: концентрат квасного сусла, дріжджі, цукор і питна вода.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • квасне Сусло – 1 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 0.33 ч. л.
  • Вода тепла – 3 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування квасу з квасного сусла. У чисту трилітрову банку виливаємо теплу воду. Туди ж відправляємо цукор. Кількості цукру в такому квасі можна регулювати самостійно. Далі в банку відправляємо також концентрат квасного сусла. Після цього вміст банки необхідно ретельно перемішати.

Дістаємо дріжджі. Їх необхідно подрібнити, потім відправити в банку. Знову все ретельно перемішуємо.

На виході у нас повинен вийти розчин насиченого мідного відтінку. Наступний крок – накриваємо банку з основою для квасу щільної поліетиленової кришкою і ставимо в тепле місце. Дуже важливо, щоб основа для квасу перебувала в теплому місці, куди не потрапляють сонячні промені. Оскільки дріжджі під відкритими сонячними променями можуть загинути. Якщо ж основу для квасу поставити в недостатньо тепле місце, дріжджі можуть не спрацювати.

Через добу квас можна дегустувати. Якщо на поверхні напою з’явилися пухирці, і він придбав кисло-солодкий смак, квас готовий. Перед подачею його слід охолодити.

Квас в домашніх умовах Квас з квасного сусла Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах