чи Знаєте ви, що з березового соку можна приготувати дуже смачний квас? Багато хто з нас по весні збирають березовий сік, який потім заготовляють на зиму. Якщо ж у сік додати трохи цукру і жменю родзинок, можна приготувати приголомшливий квас, який відмінно втамовує спрагу. Смак виходить в міру солодким і насиченим, з легкими нотками сухофруктів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- березовий Сік – 1,5 л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Ізюм – 5 – 8 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати квас з родзинками без дріжджів смачний! Для приготування квасу необхідна 1,5 літрова ємність, ми будемо використовувати пластикову пляшку з-під мінералки. Пляшку добре промиваємо і кладемо в неї промитий ізюм.
Потім за допомогою лійки в пляшку засипаємо цукор.
Березовий сік пропускаємо через сито або марлю, складену в два-три шари, щоб позбутися від дрібного сміття, який може міститися в соку. Потім за допомогою лійки в пляшку наливають сік. Пляшку трохи струшуємо, щоб перемішалися всі інгредієнти і цукор розчинився в соку. Потім закриваємо пляшку кришкою і залишаємо в прохолодному місці 7 днів.
Через тиждень квас настоявся і повністю готовий до вживання. Можна подавати його на стіл.
Березовий сік з сухофруктами Квас без дріжджів Квас з березового соку Квас з березового соку з родзинками і цукром Квас з березового соку з цукром Квас з родзинками