Корисний і підбадьорливий напій готується з натуральних продуктів без додавання дріжджів. Він наповнить організм важливими мікроелементами і порадує своїм солодкуватим смаком. Квас потрібно готувати заздалегідь, так як необхідно близько 7 днів, щоб він настоявся.


Інгредієнти: на 7 арк.

  • Овес – 0,5 кг
  • Вода – 6 л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 7 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт квасу з цільного вівса гранично простий! Висипте злаки на тканину і переберіть від сміття. Добре вимийте овес під проточною водою і перекладіть в банку.

Залийте холодну питну воду до самого верху банки, так як овес буде спливати у процесі настоювання. Інтенсивно перемішайте вміст тари довгою ложкою.

Накрийте горло банки марлею, складеною в кілька шарів і залиште на 5 днів для освіти закваски.

Злийте рідину з банки, вона більше не потрібна.

Знову залийте закваску холодною водою, покладіть в тару цукор і мед і перемішайте.

Прикрийте зверху марлею і залиште квас настоюватися на 1-2 дні. Довше тримати не варто, інакше м’який квас перетворитися на різкий смак алкогольний напій.

Після зазначеного часу процідіть квас через марлю і насолоджуйтеся приємним смаком цього освіжаючого напою.

Приємного апетиту!

Вівсяний квас Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах