Квас з цикорієм – відмінний варіант втамувати спрагу в літню спеку, а також чудова можливість для представників старшого покоління згадати дитинство. Адже смак такого квасу такий же, як і в далекі радянські часи. Не можна не відзначити, що такий напій можуть вживати навіть діти, оскільки у ньому не міститься шкідливих хімічних добавок.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Вода – 5 л
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Цикорій – 2 ст. л.
- Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати квас з цикорієм на 5 літрів, у велику каструлю вливаємо воду, потім відправляємо туди цукор, цикорій і лимонну кислоту. Все ретельно перемішуємо.
Після цього ставимо каструлю на вогонь і доводимо її вміст до кипіння.
Після цього знімаємо каструлю з вогню і охолодити її вміст до кімнатної температури. Якщо у вас під рукою знайдеться градусник, то вміст каструлі остуджуємо до сорока градусів.
Наступний крок – після того, як ми остудили основну рідина, в неї потрібно додати сухі дріжджі. Для того, щоб дріжджі не збивалися в грудки, спочатку розмішуємо їх у піалі із додаванням невеликої кількості основної рідини.
Потім отриману масу додаємо в каструлю. Все добре перемішуємо.
Далі каструлю з її вмістом відправляємо на 3-4 години в тепле місце. Про готовність квасу можна судити по наявності на його поверхні пінки.
Тепер залишилося розлити квас в пляшки і відправити їх в холодильник на пару годин. Квас рекомендується подавати в охолодженому вигляді.
Квас в домашніх умовах Квас з цикорію Квас на сухих дріжджах