Пропонуємо вам ще один варіант літнього напою – квас з додаванням цикорію. Основні інгредієнти для його приготування – цикорій, дріжджі, цукор і лимонна кислота – це набір тих продуктів, які допомагають цикорію розкрити свій смак. Квас виходить в міру солодким, насиченим з легкими кавовими нотками.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вода кип’ячена – 5 л.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Цикорій (розчинний) – 3 ст. л.
Процес приготування:
Для приготування квасу з цикорію і лимонної кислоти ми беремо розчинний цикорій. Його гранули швидко розчиняються і віддають напою весь свій аромат.
Цикорій, лимонну кислоту, дріжджі і цукор кладемо у велику ємність, у якій буде настоюватися квас, краще всього, якщо це буде скляний бутель. Якщо такого немає – тоді можна використовувати велику каструлю. До сухих інгредієнтів додаємо половину зазначеної норми теплої, але не гарячої води. Добре перемішуємо всі інгредієнти і додаємо другу половину води. Ємність з квасом ставимо в тепле місце, де температура навколишнього середовища не менше 22-24 градусів (це може бути підвіконня, балкон на сонячній стороні) і залишаємо на 3-4 години.
В теплі дріжджі, взаємодіючи з цукром, почнуть процес бродіння, і на поверхні рідини утворюється щільна пінна шапочка. Через три години, коли пройде процес бродіння, вона розчиниться і квас буде повністю готовий.
Готовий квас перелити в глечик і ставимо в холодильник на 1-2 години, щоб він добре охолодився. Після чого готовий напій подаємо на стіл.
Квас в домашніх умовах Квас з цикорію Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах