Цей смачний і освіжаючий напій можна приготувати з цикорію за кілька годин. Своїм смаком він схожий на радянський бочковий квас, тільки без ноток хліба і стійкої піни. У цьому рецепті вам пропонується додати в квас свіжий лимон, м’яту і родзинки, щоб зробити напій газованим і з приємною кислинкою. Готуємо із звичайної розчинної цикорію без ароматичних добавок.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вода – 3 л
- Цикорій – 1 ст. л.
- Сухі дріжджі – 5 гр.
- Ізюм – 15 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Лимон – 1 шт.
- М’ята свіжа – 5 гілок
Процес приготування:
Готувати квас з цикорію з родзинками просто! У велику каструлю насипте цикорій і цукор у вказаній в рецепті кількості.
Налийте до них 3 літра чистої води, все перемішайте, закип’ятіть і залиште на 1 годину для остигання. Якщо є можливість, то візьміть воду джерельну.
щіточкою Ретельно помийте лимон і наріжте його на шматочки. Покладіть Лимон в марлеву серветку. Додайте до лимону м’яту. Серветку зав’яжіть мішечок і покладіть його в остигає розчинений цикорій.
Німого остиглого розчину відлийте в мисочку і розчиніть у ньому сухі дріжджі. Потім перелийте дріжджі в каструлю до квасу.
Мішечок з шматочками лимона дістаньте з квасу, добре віджавши його вміст.
квас покладіть родзинки. Промивати родзинки небажано, адже на його шкірці знаходяться дикі дріжджі, які зроблять напій більш газованим.
Каструлю з квасом прикрийте рушником і залишити на 4-5 годин у теплому місці для бродіння напою. Потім готовий квас розлийте по чистим пляшках, не заповнюючи їх до самого верху. Пляшки з квасом з цикорію з родзинками охолодіть в холодильнику і можете подати до столу.
Пийте на здоров’я!
Квас в домашніх умовах Квас з родзинками Квас з цикорію Квас на сухих дріжджах