Цей смачний і освіжаючий напій можна приготувати з цикорію за кілька годин. Своїм смаком він схожий на радянський бочковий квас, тільки без ноток хліба і стійкої піни. У цьому рецепті вам пропонується додати в квас свіжий лимон, м’яту і родзинки, щоб зробити напій газованим і з приємною кислинкою. Готуємо із звичайної розчинної цикорію без ароматичних добавок.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вода – 3 л
  • Цикорій – 1 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 5 гр.
  • Ізюм – 15 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Лимон – 1 шт.
  • М’ята свіжа – 5 гілок

Процес приготування:

Готувати квас з цикорію з родзинками просто! У велику каструлю насипте цикорій і цукор у вказаній в рецепті кількості.

Налийте до них 3 літра чистої води, все перемішайте, закип’ятіть і залиште на 1 годину для остигання. Якщо є можливість, то візьміть воду джерельну.

щіточкою Ретельно помийте лимон і наріжте його на шматочки. Покладіть Лимон в марлеву серветку. Додайте до лимону м’яту. Серветку зав’яжіть мішечок і покладіть його в остигає розчинений цикорій.

Німого остиглого розчину відлийте в мисочку і розчиніть у ньому сухі дріжджі. Потім перелийте дріжджі в каструлю до квасу.

Мішечок з шматочками лимона дістаньте з квасу, добре віджавши його вміст.

квас покладіть родзинки. Промивати родзинки небажано, адже на його шкірці знаходяться дикі дріжджі, які зроблять напій більш газованим.

Каструлю з квасом прикрийте рушником і залишити на 4-5 годин у теплому місці для бродіння напою. Потім готовий квас розлийте по чистим пляшках, не заповнюючи їх до самого верху. Пляшки з квасом з цикорію з родзинками охолодіть в холодильнику і можете подати до столу.

Пийте на здоров’я!

Квас в домашніх умовах Квас з родзинками Квас з цикорію Квас на сухих дріжджах