Домашній квас – ароматний напій, який чудово освіжає літньою порою. Є безліч способів його приготування, але одним з кращих по праву вважається квас з цикорію. Він володіє неймовірним, насиченим смаком, а приготований на дріжджах, набуває неповторних нотки.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Вода кип’ячена – 5 л.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Цикорій (розчинний) – 5 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування квасу з цикорію з цукром. Змішуємо цукор, лимонну кислоту і сухі дріжджі.

Заливаємо все 2,5 л. води, приблизно 40 градусів, і ретельно все перемішуємо. Якщо ви готуєте в банці або пляшці, струсніть суміш. Вливаємо воду, що залишилася і знову розмішуємо.

Переставляємо ємність з квасом в тепле місце (20 – 25 градусів) і залишаємо на 5 годин.

Проціджуємо квас і ставимо в холодильник настоятися ще на кілька годин.

Приємного апетиту!

Квас в домашніх умовах Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах