Домашній квас – ароматний напій, який чудово освіжає літньою порою. Є безліч способів його приготування, але одним з кращих по праву вважається квас з цикорію. Він володіє неймовірним, насиченим смаком, а приготований на дріжджах, набуває неповторних нотки.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Вода кип’ячена – 5 л.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Цикорій (розчинний) – 5 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування квасу з цикорію з цукром. Змішуємо цукор, лимонну кислоту і сухі дріжджі.
Заливаємо все 2,5 л. води, приблизно 40 градусів, і ретельно все перемішуємо. Якщо ви готуєте в банці або пляшці, струсніть суміш. Вливаємо воду, що залишилася і знову розмішуємо.
Переставляємо ємність з квасом в тепле місце (20 – 25 градусів) і залишаємо на 5 годин.
Проціджуємо квас і ставимо в холодильник настоятися ще на кілька годин.
Приємного апетиту!
Квас в домашніх умовах Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах