Квас – популярний напій, адже він здатний дарувати відчуття свіжості і бадьорити в будь-яку погоду. Перед вами рецепт приготування квасу в домашніх умовах з житнього хліба без використання дріжджів. Даний напій приготувати зовсім нескладно, досить слідувати описаним в рецепті кроків. На виході вийде прекрасний холодний квас!
Інгредієнти: на 3 л.
- Житній хліб – 250 гр.
- Вода – 3 л
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Ізюм – за смаком
Процес приготування:
Рецепт квасу житнього хліба без дріжджів простий у приготуванні! Житній хліб необхідно нарізати невеликими кубиками і просушити до золотистої скоринки в розігрітій до 160 градусів духовці протягом 10-15 хвилин. З даної завданням також чудово впорається аерогриль.
Приступимо до приготування закваски. Ємність наповнюємо житніми сухариками (200 гр.), засипаємо туди цукровий пісок (0,5 ст. л.) і заливаємо теплу воду (500 мл). Все перемішуємо, ставимо ємність в тепле місце на 2 дні. Готова закваска буде мати каламутний вигляд і виражений кислий запах. Решту інгредієнтів, зазначених у рецепті, буде використовуватися в подальшому для приготування квасу.
Через деякий час додаємо в ємність з закваскою ще 50 грам житніх сухариків, цукровий пісок (його можна регулювати за власним смаком) і доливаємо до країв теплу воду. Накриваємо ємність сухою тканиною і ставимо в тепле місце ще на 24 години.
Далі напій необхідно процідити, розлити по більш зручним ємностях (наприклад, з пластикових бутлях). Закриваємо ємності кришками, попередньо помістивши в них по кілька штук непромитого родзинок. Ставимо квас в тепле місце ще на 4-5 годин, після цього поміщаємо в холодильник для охолодження на 3 години.
Квас, приготовлений з житнього хліба без дріжджів, готовий до вживання!
Приємного вам апетиту!
Квас без дріжджів Квас в домашніх умовах Квас з чорного хліба Хлібний квас