Квашена капуста у власному соку – особливо корисна варіація даного страви, так як при її приготуванні не використовується оцет, а квашення відбувається тільки за допомогою цукру і солі. Готується така закуска досить просто, а в результаті капуста виходить соковитою і хрусткою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Морква – 2 шт.
- Сіль – 2 склянки
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування квашеної капусти у банку 3 літри у власному соку на зиму. Приступимо до приготування квашеної капусти у банку 3 літри у власному соку на зиму. Дрібно шаткуємо капусту.
Моркву натираємо на крупній тертці.
Змішуємо овочі, посипаємо їх сіллю.
Додаємо цукор і знову ретельно перемішуємо.
Закладаємо капусту в банку, гарненько її утрамбовуючи.
Прикриваємо горловину банки марлею і поміщаємо її в глибоку миску.
Залишаємо капусту кваситься протягом 3 днів. Через день протикаємо її тонкої палицею, щоб випустити скупчилися гази.
Подавати капусту можна до будь-якого гарячого страви, а також в якості закуски до алкоголю. Приємного апетиту!
Новости