Цей рік відзначився урожаєм яблук, гілки дерев тягнуться до землі? Не викидайте соковиті і ароматні фрукти, адже з них можна приготувати дуже просте і смачне пюре в домашніх умовах з інгредієнтів, які є в кожному будинку.


Інгредієнти: на 0.4 л.

  • Яблука – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Готувати яблучне пюре через м’ясорубку на зиму легко! Основний інгредієнт ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо, очищаємо від шкірки і насінної коробочки, нарізаємо довільно, але не товстими шматочками, так як це «загальмує» час готування.

У сотейник або каструлю вливаємо необхідну кількість води.

До води додаємо нарізані плоди і ставимо на середній вогонь, варимо близько 5-7 хвилин.

За цей час фрукти не стануть м’якими, і ми з легкістю можемо пропустити через ручну м’ясорубку. Також, надати масі консистенцію пюре за допомогою блендера – тут вже як кому більше подобається.

В отриману масу додаємо цукровий пісок і ретельно перемішуємо.

Повертаємо подрібнені яблука на плиту і продовжуємо варіння 25-30 хвилин.

Готове пюре розкладаємо по стерильним банкам і прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце або охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Новости