квасити Капусту можна з додаванням яблук – у такої заготовки виходить дуже вдалий відтінок смаку. Капуста одержуєш ли шеється хрусткою і ароматною. Яблука рекомендуємо використовувати сорту антонівка – їх кислота ідеально доповнює капусту.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білокачанна – 3,5 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Яблука – 500 гр.
  • Сіль – 60 гр.
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.
  • Перець білий мелений – 12 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 – 3 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати квашену капусту з яблуками антонівка на зиму? Качан капусти промиваємо, обсушуємо, знімаємо верхні пошкоджені листя. Качан вирізаємо.

максимально тонко Шаткуємо капусту. Можна робити це як ножем, так і спеціальної шатківницею. Морква промиваємо, обсушуємо, очищаємо. Натираємо коренеплід на тертці.

В широкий посуд поміщаємо капусту з морквою. Додаємо сіль, розламані на частини лаврове листя, весь перець.

Перемішуємо руками, намагаючись стискати капусту так, щоб вона випустила трохи соку.

Яблука вимиваємо, обсушуємо, ріжемо на частини і вирізаємо насіннєві коробочки. Якщо є дефектні ділянки, їх обов’язково вирізаємо.

В чисту трилітрову банку кладемо капусту на третину об’єму. Трамбуем її щільно руками або за допомогою дерев’яної товкачика.

Поверх капусти укладаємо шар яблук.

Повторюємо шар капусти і знову викладаємо яблука. Таким чином чергуємо шари, поки не дійдемо до «плічок» тари.

Наповнену банку прикривають марлею і залишаємо при кімнатній температурі на три-чотири дні.

У цей час капуста почне процес бродіння. Щоб давати можливість газам виходити з капусти, періодично протикаємо її тонким довгим ножем протягом усього періоду квашення.

Також потрібно стежити, щоб капуста була занурена в сік: верхній шар не повинен підсихати. Якщо на поверхні капусти проступить піна, її треба зняти.

Орієнтовно на четвертий-п’ятий день капуста буде готова. Спробуйте – у заготівлі з’явиться приємний кислий смак. Готову капусту прибираємо на зберігання в холодильник – на холоді вона відмінно простоїть всю зиму.

Приємного апетиту!

Новости