найякіснішим ткемалі виходить з чорносливу. Він має достатню природну кислинку, що робить соус з нього надзвичайно смачним і дозволяє соусу довго зберігається. У цьому рецепті вам пропонується приготувати цей грузинський соус з часником і гострим перцем. Ложечка ткемалі, зробленого своїми руками, додасть нові смакові відтінки вашим стравам з м’яса і риби.
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Чорнослив – 2 кг
- Часник – 200 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чилі – 1 – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати ткемалі з чорносливу? Чорнослив переберіть і видаліть дрібне сміття і плодоніжки.
Потім його добре промийте і, надрізавши посередині, видаліть кісточки.
На м’ясорубці або за допомогою блендера чорнослив подрібніть і вилийте отриману масу в посуд для варіння варення.
Почистіть часник. У гострого перцю видаліть плодоніжки і насіння і наріжте його шматочками.
Часник і перець подрібніть блендером і перекладіть до чорносливу.
Насипте до цієї маси вказане в рецепті кількість солі, цукру, томатної пасти та олії. Все добре перемішайте.
Каструлю з ткемалі поставте на плиту, на середньому вогні доведіть до кипіння і на маленькому вогні варіть протягом однієї години. Під час варіння соус періодично перемішуючи дерев’яною ложкою.
Поки ткемалі вариться, будь-яким способом стерилізуйте невеликі баночки і прокип’ятіть кришки.
Гарячий ткемалі розлийте по банках і відразу герметично закупорьте. Баночки обов’язково переверніть і укутайте теплим пледом. Остиглий ткемалі перенесіть на зберігання в холодне місце.
Їжте на здоров’я!
Новости